A1 награди отличниците от Факултета по телекомуникации в ТУ София

За поредна година А1 не пропусна да отбележи успехите на общо 180 бакалаври и магистри от Факултета по телекомуникации на Технически университет – София. Четиримата отличници сред бакалаврите и магистрите получиха не само лична покана за участие в предстоящата ни А1 лятна академия, но и технологична награда.

A1 взе участие в церемонията по официалното дипломиране на факултет „Телекомуникации” в Технически университет – София, което се проведе на 27 февруари за магистрите и на 28 февруари за бакалаврите. Партнираме си с най-голямото техническо висше училище успешно от 2007 г. насам, като до този момент сме реализирали редица успешни инициативи.

Готови за бъдещето

От страна на А1 в официалната церемония се включи Божидар Банчев, старши мениджър в отдел „ICT услуги“. Пред студентите той очерта някои от най-големите предизвикателства – , от изкуствения интелект до борбата с климатичните промени или дори до бъдещите мисии в космоса – за разрешаването им ще се разчита именно на специалистите по телекомуникации. Банчев припомни основния постулат на еволюцията, формулиран още от Чарлз Дарвин: „Оцеляват не най-силните, оцеляват тези, които най-бързо се приспособяват. Преведено на съвременния език на технологиите – ще оцелеят тези, които успеят да се задържат на гребена на вълната от нови технологични предизвикателства.“

телекомуникации A1 награди отличниците от Факултета по телекомуникации в ТУ София А1 Блог

А1 лятна академия очаква най-добрите

Четиримата отличниците от ТУ, които получиха покана за участие в А1 лятна академия, ще могат да придобият и много практически познания за работата, които да допълнят академичното им образование. Участието в лятната академия е голяма чест, като покана за това получават само млади и талантливи ученици и студенти, показали отлични резултати в хода на своето обучение.

Времето, прекарано в академията на А1, е своеобразен трамплин към бъдещо кариерно развитие. Много от стажантите в компанията намират своята професионална реализация именно тук. Затова намекна и Божидар Банчев в своето изказване:

„Между другото, при нас в А1, нови технологии и предизвикателства не липсват. Непрекъснато търсим хора, които да имат желанието и уменията да работят с тях. По резултатите, които сте постигнали, съдя, че сте такива. Затова помислете дали да не станете наши колеги“ – заяви старши мениджърът пред младежите.

А1 се стреми да подкрепя образованието у нас 

Подкрепата за българските университети е част дългогодишната стратегия на А1 да подпомага образованието у нас, за да развитие потенциала на младите хора и доближи образованието до реалната бизнес среда. Партньорството с ТУ-София е само една от много инициативи, които предприемаме в тази сфера.

Вече 16 години А1 организира ежегодни стажантски програми, а до днес в тях са участвали повече от 1 000 души. Много от стажантите продължават работа в компанията след приключване на стажа си.

Освен възможност за придобиване на практически опит, стажантската програма предлага още допълнителни вътрешни обучения, участие в доброволчески активности, както и атрактивен пакет от социални придобивки.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*