Забележителни джаджи помагат на работещите от домашен офис

Много от нас днес работят от дома и, което е по-съществено, ще продължат да работят честичко от своя домашен офис дори и след „края“ на пандемията, когато и да настане този светъл момент. Световният мобилен конгрес в Барселона беше първото голямо международно изложение, което падна жертва на епидемията, но неговото съпътстващо технологично шоу ShowStoppers снощи представи серия джаджи, предназначени да помагат на работещите от къщи. Може да се окажат полезни и за вас, затова вижте ги.

Jabra Evolve 2 суперслушалки

Jabra е известна с висококачествените слушалки, които произвежда. Сега е разработила нова серия, която да позволи на работещите от дома си максимална концентрация по време на видеоконферентен разговор. Предложението е озаглавено „Evolve 2”. Включва няколко модела, които са с „ултра“-шумозаглушаване. От Jabra твърдят, че то е толкова добро, че може да заглуши напълно дори лаенето на кучето в стаята на ползвателя!

домашен офис Забележителни джаджи помагат на работещите от домашен офис А1 Блог

Снимка: jabra.com

Флагманът на серията Jabra Evolve2 85 е с вградени 10 микрофона. Два от тях са в преместваемото рамо, а останалите са вградени в шапките на самите слушалки. Естествено, всички модели са безжични. Така човек може да стане от компютъра си по време на разговор (например, за да отвори вратата някому или да си сипе чаша вода). Издържат до 37 часа с едно зареждане. Добре, че не ни се налага да работим толкова дълго наведнъж….

Nect модем за абсолютна мобилност

Модемът „Nect” е малка джаджа, която се прикрепва към лаптопа, за да осигурява мобилен интернет през клетъчната мрежа.

домашен офис Забележителни джаджи помагат на работещите от домашен офис А1 Блог

Снимки: nectmodem.com

До известна степен джаджата работи подобно на сегашните модеми-“бисквитки“, в които се слага SIM карта и се сключва договор за абонаментно ползване само на данни. Удобството на Nect идва оттам, че устройството е по-компактно. То лесно се залепва за самия модем и се захранва с малък кабел от USB порта на лаптопа. По този начин се превръща в интегрална част от работния компютър. Решението е перфектно за тези, които по принцип работят „в движение“, тоест съществото на работата им предполага да са на различно място всеки ден и те не могат да разчитат на стационарна WiFi мрежа. Nect я замества: създава малка локална VPN мрежа, така че данните да се предават сигурно.

Дискове с мега-скорости

Допълнителните носители на данни са ценен „придатък“ на мобилния офис, а ShowStoppers представи забележителното творение на компания на име OWC: SSD харддиск Accelsior 4M2, който гарантира скорост от 6000MB/s. Не, няма грешка в нулите. За да го разберем практически, можем да кажем, че става дума за преместването на 6GB за една секунда…Или прехвърлянето на 600GB за малко над минута и половина. Или още по-смело: 6TB данни за 10 минути.

домашен офис Забележителни джаджи помагат на работещите от домашен офис А1 Блог

Снимка: owcdigital.com

Звучи смайващо, нали? Това обаче е безценно удобство за работещите с големи файлове. става дума, например, за проектанти, дизайнери, фотографи. Няма никакъв проблем да снимаме с професионална камера на максимална резолюция да мятаме огромните обеми на Accelsior 4M2 мигновено, без чакане.

Много екрани наведнъж

Има професионалисти, които в офиса си работят на няколко екрана. Такава е същността на работата им – а сега, когато са затворени у дома, многоекранната среда им липсва. Ще се изненадате какво просто и „нискотехнологично“ устройство е на път да стане хит. Наречено Mountie, то служи за прикрепване на допълнителни дисплеи към този на работния лаптоп. Представлява нещо като мощен клипс, с който към рамката на екрана на лаптопа се защипва таблет или смартфон. Има две версии – по-малка за смартфоните и по-голяма, с двоен клипс, за таблетите.

домашен офис Забележителни джаджи помагат на работещите от домашен офис А1 Блог

Снимка: tenonedesign.com

Същата фирма, която е измислила Mountie – тя се казва Ten One Design – е създала и дигитална писалка, с която може да се рисува чрез тъчпада на лаптопа. Това е стилус, с който може да се пише и чертае върху тъчпада. За какво служи? За нахвърлянето на скици, например. Може би се чудите за какво друго е полезна, но от Ten One Design казват, че бързо е станала любима на мнозина учители, които се налага да преподават през интернет.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*