YouTube и YouTube Kids влизат в A1 Xplore TV

Интерактивната телевизия на А1 – A1 Xplore TV направи своята премиера през есента на 2019. Веднага след старта на платформата ви разказахме за нея, като можете да прочетете повече в блога, както и на сайта ни. Няколко месеца по-късно и два отминали сезона, хиляди потребители се радват на функциите и актуалното съдържание, което телевизионната платформа предлага.

Покрай кризата с COVID-19 не можем напълно да се насладим на природата навън и настъпващата пролет, но със сигурност времето, което прекарваме в домовете си, може да бъде забавно, интересно и пълноценно. Особено с помощта на технологиите.

Какво ново в A1 Xplore TV

Наред с интерактивните си функции и ново съдържание във високо качество oт броени дни насам А1 Xplore TV предлага и нови възможности за гледане на интересно съдържание, включвайки директен достъп до YouTube и YouTube Kids. По този начин всеки абонат на телевизията има възможност да ползва най-популярните приложения за видео, както и да управлява своите абонаменти директно от телевизора си.

YouTube – любимата платформа за видео съдържание

Едва ли създателите на YouTube са си представяли, че платформата за видео споделяне ще се превърне в такъв феномен. По данни на сайта variety.com от 2019 г. активните абонати на платформата са били над 2 милиарда месечно. Внушителната статистика е допълнена от merchdope.com, които посочват, че 30 милиона потребители използват платформата ежедневно.

Статистиката показва, че изключително голям процент от хората по света се интересуват от видео съдържание от всякакво естество. Съдържанието в YouTube е изключително богато. В платформата се качват ежедневно хиляди клипове – от музикални до забавни с „провали“, от уроци по математика до инструкции за почистване на лаптопи и какво ли още не. Едва ли има потребител, който да не е прибягвал до така наречените „Как да“ видеа. Например, като ти се наложи да смениш крушката на фара на Пежо 206 и се окаже, че трябва да свалиш цялата броня… Ние също имаме такива за нашите услуги, а сега е добър момент да се абонирате и за нашия канал, ако още не сте го направили.

Фактът, че сега вече можете да имате достъп от същия екран, от който гледате и останалото си видео съдържание, е сериозно удобство. Това е и една от причините А1 да разшири възможностите на своята интерактивна телевизия, особено в сегашната ситуация, в която сме принудени да стоим по-често вкъщи.

YouTube Kids се притича на помощ на родителите

Освен че новата опция включва директен достъп до YouTube, потребителите с деца ще оценят и възможността за директен достъп от телевизора си до YouTube Kids. В сегашната ситуация на много хора им се налага да работят от вкъщи, а хората с малки деца знаят, че това в много случаи се превръща в „мисията невъзможна“. С тази платформародителите могат да бъдат спокойни, че децата им няма да попаднат на съдържание, което не е подходящо за тях. В същото време ще могат да се съсредоточат върху работата си или домакинските си задължения.

В А1 Xplore TV съдържанието на YouTube Kids е разпределено в три категории – за най-малките до 4-годишна възраст, за децата между 5 и 7 години, както и за деца между 8 и 12 години. Избирането на някоя от категориите става изключително лесно от менюто на платформата. Само няколко клика из менюто на интерактивната телевизия и ще имате достъп до любимите ви абонаменти в YouTube Kids, както и до необятното съдържание на видео платформата.

Специално разработената платформа за деца дава достъп до онлайн клипове, които са създадени не само с цел забавление, но и обучение. По този начин сега, когато децата не ходят на детска градина и училище, ще могат допълнително да се занимават вкъщи с образователни видеа, които да допълнят обучението им по забавен начин.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*