Истории от една пандемия: Габриела Атанасова – винаги с разбиране към клиентите

Извънредното положение в страната, което вече плавно премина в извънредна обстановка, не промени значително работата на колегите в нашия кол център. Те продължават да работят на пълни обороти и да съдействат на клиентите с отговори на запитвания и разрешаване на затруднения. Само че го правят от дома си.

Габриела Атанасова е от колегите, на които се наложи бързо да променят ежедневието си в началото на пандемията и да се нагодят към работата от вкъщи. Ситуацията е трудна за всички, защото неизвестните са много, изолацията вкъщи не е приятна за никого, хората зависят много повече от технологиите и нашите услуги, и същевременно, разбираемо, са изнервени и притеснени. Габи и колегите ѝ обаче правят всичко възможно клиентите да не усетят разлика в обслужването и проявяват разбиране към всеки. И се справят чудесно.

Говорим си с Габи онлайн. Гласът ѝ е ясен и спокоен, звучи уверено и компетентно, усмивката се усеща, въпреки че не се вижда. Прави впечатление позитивното ѝ отношение – както разбираме от самата нея, това е част от рецептата за доволни клиенти.

пандемия Истории от една пандемия: Габриела Атанасова – винаги с разбиране към клиентите А1 БлогУниверситетът или работата

Всъщност, на Габриела никога не ѝ се е налагало да прави подобен избор. Нейната история в А1 започва преди 4 години, веднага след гимназията. Привлича я възможността да работи на 4 часа и с гъвкаво работно време, защото това й позволява да съчетава работата с придобиването на висше образование по индустриална икономика и бизнес в УНСС.

Водена от амбицията всеки ден да става все по-добра в това, което прави, днес Габи вече е експерт на пълен работен ден в екип „Първо ниво обслужване на клиенти – мобилни услуги“.

Благодарна е за хората, които среща в компанията, защото те ѝ помагат да стигне дотук и да се наслаждава на всяко ново предизвикателство. Всъщност екипът е това, което ѝ липсва най-много, докато работи от дома.

Удоволствието от общуването

Габриела го открива в училище. Като малка искала да стане учителка – като своята баба, на която се възхищава и иска да подражава. Но била по-скоро срамежлива и не обичала да говори пред хора. Докато отива за месец в Сицилия по програма „Еразъм“, където се налага да общува с хора от различни възрасти и националности. Дори прави презентация на английски пред повече от 100 човека.

Днес комуникацията за нея е призвание, сила и удоволствие. Може да води разговор с всякакви хора с различно емоционално състояние без да губи контрол върху ситуацията. Чувства се в свои води, на мястото си. С това иска да се занимава и в бъдеще.

Емоциите в професията

Работата с хора е сложна по принцип, но обслужването на клиенти по телефона, без визуален контакт, си е цяла наука. Изисква търпение, бързи реакции и усет към детайлите. И да слушаш. При това много, ама много внимателно.

„Клиентите имат нужда не просто да бъдат изслушани, а да бъдат чути. Да усетят, че проявяваш търпение и разбиране и правиш всичко по силите си, за да им помогнеш.“, споделя Габи.

А в ситуацията на световна пандемия, когато хиляди хора остават без работа и с неясно бъдеще, тази нужда е още по-силна. И води до много емоционални моменти за Габриела и колегите ѝ.

Питаме я за най-яркия ѝ спомен от периода досега. Разказва ни за възрастна жена, която отглежда сама учещия сe от вкъщи внук. Обажда се в кол центъра ни с молба за отсрочка на плащането на сметката ѝ, за да не прекъсва обучението на детето. Габи намира решение на ситуацията, а по-късно дамата покрива задълженията в уговорения срок. Разговорът протича с много благодарности и малко сълзи от щастие.

Не липсват и по-забавни моменти, разбира се. Като клиенти, които питали „За какво извънредно положение говорите?“. Работата на Габи е цветна и всеки ден е различен и емоционално зареден. Това я прави интересна и толкова привлекателна за нея.

Напред и нагоре

Колегите я определят като силен и борбен човек, който не се предава пред трудностите. Тя самата твърди, че предизвикателствата я мотивират, а несправедливостите са единственото, което може да я извади от равновесие. Вярва, че от всяка ситуация човек може да научи много и да го използва, за да се развива и се старае да го прави непрекъснато. Нейният урок от пандемията е, че можем и трябва да сме по-търпеливи, любезни и състрадателни към хората. Надява се всички да запазим това и в бъдеще, не само когато ни се налага.

Как разтоварва от натовареното ежедневие? Със спорт, учене (!) и четене на книги – последното ѝ откритие е „Да заложиш своята кожа“ на Насим Талеб, която препоръчва с две ръце. А пътуванията са нейната страст. Посетила е много държави, но предпочита по-близките дестинации из България и особено в района на Юндола. Очаква с нетърпение с колегите ѝ да подновят традиционните си тиймбилдинги. Пожелаваме им скоро отново да откриват нови любими места заедно!

Снимки: личен архив

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*