Как да направиш своя собствен Messenger аватар

Преди време написахме статия, с която показахме интересни начини да направиш свое собствено емоджи. В последно време интересът към нея нарасна и ние бързо открихме защо – в мрежата има нов хит, който вече достигна и до България: Messenger Avatar. Аватарът на приложението за чат на Facebook позволява на потребителите да създадат собствен стикер, който ги наподобява и да го използват в чата със своите приятели.

И тъй като хората явно търсят начини да направят своя дигитален образ по-добър, в тази статия ще дадем някои полезни съвета именно в тази насока.

Откъде да започнем

Като начало – от приложението Messenger  oтвори чат прозорец и открий бутона “Stickers” близо до полето за писане на текст. Ако опцията е достъпна за версията на приложение, веднага ще излезе поп-ъп с текст “Make Your Avatar”.  Избери това, за да започнеш процеса.

Любопитно наблюдение е, че няма възможност за избор на пол. Вместо това Messenger те хвърля директно към персонализирането на лицето и цвета на кожата. Изборът е доста голям, като има очевидни разлики между „мъжки“ изглеждащи и „женски“ варианти. Опциите включват всичко от цвят на косата до форма на очите и носа. Може да добавиш и аксесоари, като например очила.

avatar Как да направиш своя собствен Messenger аватар А1 Блог

Към фините настройки

От дамите в интернет научих, че опциите за грим са оскъдни, което изглежда е недостатък на приложението. За мен обаче това не беше проблем и доста бързо докарах себе си на дигитален външен вид.

Ако случайно си забравил как изглежда лицето ти (хора всякакви), може да активираш опцията за включване на селфи камерата в горния десен ъгъл. Изобразена е с иконка на малко огледало. Това ще задейства камерата и ще можеш паралелно да гледаш себе си, докато работиш по дигиталния си двойник.

Messenger Avatar ще става още по-богат

От Facebook намекнаха, че Messenger Avatar предстои да получи много нови функции, включително много по-голямо разнообразие от дрехи. И наистина, ако има нещо, което да е наистина ограничено в това приложение на този етап, то това са възможностите за избор на дрехи, които са наистина ограничени.

Изборът отново е унисекс, което може да произведе наистина комични резултати. Но идеята на приложението така или иначе е просто за забавление. След като веднъж е създаден, аватарът може да бъде редактиран по всяко време. За целта трябва просто да се избере бутона “Edit avatar”, който се визуализира след клик на “Stickers”.

В заключение

Струва си. Забавно е и неслучайно се разпространява мълниеносно сред потребителите на Facebook. Опциите са доста по-богати в сравнение на емоджитата, които разглеждахме по-рано, а и самата идея на аватарите е по-привлекателна, дори и за хора, които не обичат да украсяват всеки ред с отделно емоджи.

Децата също със сигурност ще намерят опциите за доста интересни, а интерфейсът е достатъчно лесен, за да могат да се ориентират дори в него дори и от ранна възраст. С други думи – не е пресилено да се каже, че Messenger Avatar е достъпен за всеки, който ползва приложението.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*