Дистанция и дезинфекция – новата мантра в магазините на А1

„Новото нормално“ – така нарекоха състоянието на света след като повечето рестрикции, въведени във връзка с пандемията, започнаха да отпадат. И макар извънредното положение в България да свърши и да се очаква краят на извънредната епидемиологична обстановка на 15 юни, случаите на новозаразени в Българияи по светаупорито отказват да престанат.

Един ден това ще бъде само лош спомен, но засега мантрата „дистанция и дезинфекция“ остава в сила и това си личи ясно и в магазините на А1. Още в края на май отвориха всичките ни магазини, включително тези в моловете и търговските центрове, но мерките срещу вируса остават в сила.

дезинфекция Дистанция и дезинфекция – новата мантра в магазините на А1 А1 Блог

Личните предпазни средства преди всичко

Още преди пандемията да стигне до България, магазините на А1 предприеха мерки за дезинфекция и защита както на персонала, така и на клиентите. Екипът ни работи с предпазни маски, очила и ръкавици. Последните са особено важни за хората, които често докосват пари.

Един начин за ограничаване на циркулацията на хартиени пари е използването на A1 Wallet, с чиято помощ плащанията стават, без да има физически контакт между търговци и клиенти. Достатъчно е само клиентът да доближи смартфона си към POS терминала в магазина.

дезинфекция Дистанция и дезинфекция – новата мантра в магазините на А1 А1 Блог

„Фанатична“ дезинфекция

Не беше отдавна времето, в което ген. Мутафчийски призова за фанатична дезинфекция на една от редовните пресконференции на Националния оперативен щаб. В А1 сме сред най-стриктните последователи на тази заръка, като всеки наш магазин няколко пъти в деня затваря за дезинфекциране.

Почистването се извършва с помощта на препрати, които са с висока ефективност срещу вируси и отговарят на стандартите за дезинфекция дори в болнични заведения. В същото време те са безопасни за здравето на посетителите на магазина, както и на работещите в него.

дезинфекция Дистанция и дезинфекция – новата мантра в магазините на А1 А1 Блог

Екипът на магазина има ангажименти да почисти всички повърхности, до които клиентите имат досег, за да гарантира тяхната безопасност. В това число влизат както работните плотове, така и отделните устройства.

Демонстрационните смартфони и таблети се обработват с меки дезинфекциращи кърпички, тъй като са чувствителна техника, която същевременно е обект на сериозен интерес от страна на посетителите. В блога вече сме писали за това как смартфоните могат да бъдат дезинфекцирани безопасно и ефективно.

дезинфекция Дистанция и дезинфекция – новата мантра в магазините на А1 А1 Блог

И все пак – всичките ни услуги остават налични и онлайн

Светът след COVID-19 вероятно ще си остане променен и именно дигиталната сфера ще стане по-важна от всякога. Екипите на А1 вече са на линия във всичките ни магазин и там е безопасно за посещение, стига всеки да спазва препоръчаните мерки.

Много въпроси обаче могат да бъдат разрешени лесно с каналите за самообслужване на А1. Приложението Моят А1, съвместимо с Аndroid и iOS, набра значителна популярност. Онлайн магазинът ни има голямо разнообразие от оферти, а с помощта на Видео магазина всеки може да получи и професионална консултация от наш специалист.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*