„Новото нормално“ за футбола по MAX Sport

Юни ще бъде запомнен като месецът на новото начало в света на спорта. И макар всички големи спортни събития да започнаха да се завръщат на терените, за опасния коронавирус ще се говори още доста. Първоначално, както можеше да се очаква, фенове не бяха допускани до стадионите и залите практически никъде. В последните дни обаче има развитие, като различните страни въвеждат допълнително разхлабване на мерките.

Но кой друг, ако не смелите бойци от UFC, биха могли да дадат пример и да влязат отново в октагона. Благодарение на тях, още в началото на юни, зажаднелите за спорт български фенове можеха да се насладят на преките включвания на MAX Sport 2 в малките часове на денонощието. Последваха ги и NASCAR, въпреки че САЩ е сред най-тежко засегнатите страни.

По-долу ще поговорим за това как се справиха някои от най-обичаните футболни турнири в ефира на MAX Sport с предизвикателството на COVID-19, както и какво можем да очакваме от тях през следващия месец.

MAX Sport „Новото нормално“ за футбола по MAX Sport А1 Блог

Високите технологии в помощ на Ла Лига

Испанското футболно първенство беше сред първите, които подновиха двубоите, въпреки че Испания беше в извънредно положение до неотдавна. Разбира се, при така създалите се обстоятелства, за присъствие на публика не може да се говори. Освен за футболисти и треньори, това няма как да не подейства демотивиращо и за зрителите пред малкия екран, които иначе съпреживяват случващото се на терена с феновете на стадиона.

Тук на помощ идва дигиталният свят. Босовете на Ла Лига решиха да включат виртуална публика с помощта на кадри от играта FIFA 2020. Любителите на цар Футбол вече видяха как изглежда цифровата публика в последните кръгове. С оглед на случващото се на терена, от Ла Лига пускаха и записи на реакции на феновете, с които да подсилят атмосферата.

Както можеше да се очаква, отзивите са поляризирани. Някои харесаха идеята, други предпочитат медиите да показват истинските кадри от стадиона, трети пък настояват стадионите да бъдат отворени за феновете. В близко бъдеще ще се вземе решение дали практиката с дигитално добавените фенове ще продължи, но едно е сигурно – зрителите на MAX Sport видяха нещо историческо в света на футбола.

MAX Sport „Новото нормално“ за футбола по MAX Sport А1 Блог

Италианските фенове (може би) се връщат на стадиона през юли

Второто голямо футболно първенство в програмата на MAX Sport също пострада тежко от пандемията. Серия А прекрати всички мачове на 9 март, като първенството ще започне едва на 20 юни. Това не бива да ни изненадва, тъй като Италия понесе особено тежък удар от COVID-19.

Засега от Апенините не идват сигнали за подобни високотехнологични „подобрения“ на телевизионното излъчване. Едно обаче е сигурно – със или без публика – камерите на MAX Sport 3 ще са на линия, за да излъчват всичко най-интересно от уикенда на 20 и 21 юни. Торино и Парма ще поставят началото от 20:30 в събота.

Феновете вероятно ще се върнат в края на юли, макар в началото на пандемията здравните власти да обявиха, че стадионите може да останат затворени до края на 2020 година. С подобряването на епидемиологичната обстановка обаче изглежда, че кошмарът в спортния свят приближава до своя край.

 

 

 

 

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*