Истории от пандемията: Биляна Влайн – емоция, енергия и резултати

Изминалите месеци промениха почти всичко и всички, изправиха ни пред нови предизвикателства, но и ни предложиха нови възможности. В момент, в който трябваше да разчитаме на дигитализацията за много повече дейности от обичайното и на технологиите да помагат в борбата с коронавируса, услугите на А1 станаха още по-важни за обществото.

Биляна Влайн, експерт „ICT решения и иновации“, е от колегите, които помагат на корпоративните клиенти на А1 да дигитализират бизнеса си с нови технологични решения.  Тяхната „мисия“ по време на извънредното положение беше да съдействат на клиентите да се справят със ситуацията с подходящи услуги, като например термокамери, които следят температурата на преминаващите, или специални пакети за работа от дома.

Биляна Влайн Истории от пандемията: Биляна Влайн – емоция, енергия и резултати А1 Блог

Работата на Биляна и колегите в екипа ѝ е комплексна и изисква умения в много и различни области – търговски, технически, управление на проекти и т.н. Ежедневието им обикновено включва пътувания, разговори, срещи, подготовка на документи в кратки срокове, проследяване на различни процеси, съдействие в продажбите и с експертни съвети на колеги в компанията. И много учене, за да познават в детайли пълното портфолио от услуги – от киберсигурност до умно сметосъбиране. Да вършиш това от дома, докато 11-годишната ти дъщеря учи дистанционно в съседната стая, а 4-годишната е в режим „самоотглеждане“ в другата, си е сериозно предизвикателство. А когато децата имат нужда от помощ в момент, в който се опитваш да съдействаш и на клиент дистанционно, става още по-интересно.

„Познати ме питат как се справям с всички задачи, как успявам да превключа толкова бързо и да следя всичко с необходимото внимание. За мен е въпрос на нагласа и отдавна е начин на живот. Извънредното положение само ми показа, че мога да съм по-търпелива и адаптивна, отколкото смятах.“, казва Биляна.

Биляна Влайн Истории от пандемията: Биляна Влайн – емоция, енергия и резултати А1 БлогПървата среща с Биляна може да се определи като… изненадваща. Впечатлението за строгост и силно корпоративно присъствие бързо се разсейва от широката усмивка и способността ѝ да намира обща тема за разговор с всеки. И обикновено приключва с ново приятелство. Така възприема и клиентите си – като приятели, а не като хора, с които я свързва само работата. Признава, че често се сблъсква с отношение, повлияно от предразсъдъци и клишета. Не ѝ тежи много, защото в крайна сметка работи в нейна полза: „Изражението на IT директора, когато симпатична и усмихната руса жена му обясни в детайли техническото решение, което предлага, и отговори изчерпателно на всичките му въпроси, е безценно. А успееш ли да спечелиш уважението на клиента, всичко става много по-лесно.“

Биляна е в екипа на А1 България от 1 година, но има зад гърба си повече от 16 години търговски опит в телекомуникациите. По образование е счетоводител, занимавала се е за кратко със собствен бизнес, но работата, разнообразието и динамиката в голяма компания с много и различни хора я привличат и стават нейно амплоа. А иновациите и новите решения са област, която ѝ е изключително интересна. Развитието в областта на ICT решенията смята за сериозно постижение и възможност да надгради уменията на търговеца с повече знания за технологиите на бъдещето, и е поредната, добре обмислена стъпка в кариерата ѝ. Преходът изисква доста усилия (включително няколко допълнителни специализирани курса и доста техническа литература), но тя не е и свикнала на друго и успява да се справи повече от добре. Резултатите ѝ през последната година са красноречиви. Каква е тайната ѝ?

Биляна Влайн Истории от пандемията: Биляна Влайн – емоция, енергия и резултати А1 Блог„Изключително комуникативна съм и това ми помага. Освен това съм много упорита  – знам, че мачът е 90 минути и никога не се отказвам преди последния съдийски сигнал.“

Футболната аналогия не е случайна – като заклет фен на „Левски“, Биляна редовно може да бъде забелязана на стадиона заедно със семейството си. Отборните ѝ пристрастия понякога са повод за шеги с колегите в офиса или бързо стопяване на дистанцията с нови клиенти. А за нея са източник и на много емоции, както почти всичко около нея, всъщност. Биляна прави всичко със страст – не може по друг начин.

За човек, свикнал да е непрекъснато в движение, преживяването по време на пандемията е най-малкото нетипично. В свободното време обича да е сред природата, да катери планини, да скача от високо (в архива си вече има скок с бънджи и с парашут) и не пропуска удобна възможност за това. Разпуска с фитнес, kangoo jumps и музика и в момента много ѝ липсват хаус партитата, които често посещава с приятели в нормална обстановка.

Най-силната ѝ емоция обаче е семейството. Очаква с нетърпение лятната ваканция и следващото им пътуване заедно, когато ще си починат от напрежението в последните месеци.

 

Снимки: Радич Банев и личен архив

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*