„Да“ на нов таблет за ученика

Последните месеци на учебната 2019-2020 г. ни убедиха, че технологиите имат място в образователния процес не само в извънкласните дейности, но и в неговата същинска част. А и защо да се страхуваме от дигитализацията на учебния процес? Живеем в ера на технологии, които навлизат във всички сфери на живота ни. Образованието не може и не бива да бъде подминато от тази технологична вълна.

Без значение как ще започне новата учебна година наесен и дали няма да се „превключва“ отново в „онлайн режим“, ново дигитално устройство ще бъде част от списъка с всички учебници, помагала и пособия за ученикa.

Ученето онлайн работи

Убедихме се, че ученето онлайн работи, разбира се (ще кажат някои) в добър синхрон с родителския контрол. Говорейки за допълнителна подготовка, онлайн обучението и упражненията дават възможности за по-лесно възприемане на материала, приемането на различна от учебниците и помагалата информация, а с това и по-богата обща култура.

Така например чрез българската платформа Уча.се – един от най-успешните образователни сайтове за ученици, ученето е по-лесно благодарение на разработените на разбираем език видео уроци и упражнения. Допълнителен плюс на подобни онлайн платформи е, че за разлика от класната стая, урокът може да бъде слушан отново и отново, докато информацията „слегне“.

Не забравяйте, че онлайн обучението не включва само гледане на видеа. Другото предимство на устройствата е, че в тях можеш да побереш цялата литература за четене през лятото на едно място, а децата все повече предпочитат електронния пред хартиения формат. За родителите това е и по-изгодният вариант, тъй като електронните книги са по-евтини.

През последните месеци се уверихме също, че дори класната стая може да бъде преместена вкъщи само чрез таблет или лаптоп – нещо, което преди звучеше немислимо, както за учителите, така и за родителите. Дори и да се наложи „превключване“ през следващата учебна година и необходимост от дистанционно обучение – пътят вече е отъпкан. Трябва само да кажем „да“ на нов таблет за ученика.

Обикновено в периода между август и септември родителите започват активна подготовка на ученическите раници за новата учебна година. Пазарът изобилства от пособия за ученика и сега имат достатъчно време да се ориентират и в света на тетрадките и помагалата, и на дигиталните устройства.

Какво да изберем?

Какво толкова му трябва на едно дете? Да, на практика всеки таблет би свършил работа за включване във виртуалната класна стая или търсенето на допълнителна информация в интернет. Това условие се покрива лесно. По-важно е обаче как да изберем устройство, което да е в същото време здраво и да си заслужава инвестицията.

Въпреки разбирането, че на учениците не са им необходими устройства от висок клас, все пак си заслужава да се вложат повече средства в едно устройство, което ще издържи на много повече „ученически изпитания“, отколкото други, по-бюджетни модели.

Преди дни Samsung представи най-новите висококласни таблети Galaxy Tab S7 и S7+, заедно със смартфоните Samsung Galaxy Note20 и Note20 Ultra.

Таблетите от серията S7 и S7+ разполагат с осемядрен Qualcomm процесор, 13 MP + 5 MP основна камера и 8 MP селфи камера, 128 GB вградена памет и 6 GB RAM. На външен вид разликата е в големината на дисплея – S7 е с 11-инчов, а S7+ с 12.4-инчов дисплей. Със сигурност тези таблети могат да устоят на доста изпитания.

Новите устройства могат да се поръчат от онлайн магазина на А1, като в момента е активна кампания за предварителни поръчки. Първите 30 души, регистрирали нов Tab S7+ и първите 50, записали своя Tab S7, ще получат калъф BookCover към него. Двата модела се препоръчват с план А1 Surf 2XL от А1.

Ако все пак сте решили да се доверите на по-бюджетни модели таблети за вашия ученик, магазинът на А1 изобилства от предложения. Така например можете да се доверите на устройства като Samsung Galaxy Tab A 10.1 2019 LTE или Lenovo Tab M8. Таблетът на Samsung разполага с 10.1-инчов TFT дисплей, осемядрен процесор, по-добра камера и повече вградена памет и RAM. Lenovo M8 разполага с по-малкия 8-инчов IPS дисплей и 2.0 GHz четириядрен процесор, което го прави подходящ за по-малки деца.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*