5+2 причини да плащаме дигитално

През последните месеци сигурно поне веднъж сте попадали на репортаж или материал в медиите относно ръста на онлайн пазаруването и осъществяването на електронните плащания. В световен мащаб това се дължи не само на извънредното положение с COVID-19, но определено то има силно отражение в страни като България, в които финтех услугите все още набират популярност.

Все пак тенденцията за намалено използване на пари в брой в ежедневието на хората е факт, а предимствата на електронните плащания са все повече.

  • На първо място поставяме удобството – да отскочиш до магазина само с телефон в ръка или никога повече да не чуеш въпроса „Имате ли по-дребни?“. Разбира се не това е най-важното, заради което да предпочетете дигитален портфейл, но със сигурност покрай тези аргументи ще се сетите за още.
  • Сигурността като „защитеност“ на парите от недоброжелатели е много по-висока при мобилните устройства, отколкото ако държите банкнотите си в портфейл или в джоба. Експертите уверяват, че системите за сигурност на устройствата и приложенията не позволяват да се извърши злоупотреба със средствата ви. И тъй като все още се намираме в ситуация, в която пипането на каквото и да е в общественото пространство крие рискове за здравето, е добре да ограничим досега с обекти, минали преди това през стотици ръце.
  • С мобилното приложение проследяваме лесно разходите си. Ако сте от хората, които трудно си „правят сметката“, то приложенията за безконтактно разплащане и следене на разходите „до стотинка“ са за вас.
  • С приложенията за дигитални плащания можете също да изпращате и получавате суми директно през телефона. Ако пък получателят на сумата все още не ползва такова приложение, можете да му преведете пари по IBAN. Изпращането на средства само с няколко клика определено спокойно може да заеме и първото място в този списък.
  • Дигиталните портфейли превъзхождат кожените и по броя карти за лоялност, които могат да поберат в себе си. Освен това можете да разглеждате и промоционални брошури от любимите си магазини – още едно удобство, ако сте потребител, който стриктно следи промоционалните кампании на големите вериги.

А вече има още 2 причини да изтеглите електронен портфейл от А1 – A1 Wallet.

Физическа карта – новият приятел на A1 Wallet 

Наскоро А1 представи още една нова функционалност за бързо и съвременно плащане към дигиталния портфейл A1 Wallet – физическа карта. Тя дава лесен и бърз достъп до парите ви без допълнителни такси за обслужване. Чрез картата продължавате да осъществявате стандартните плащания на POS устройствата на касите в супермаркети и бензиностанции или теглене от банкомати в България и ЕС.

Физическата карта ще ви послужи за разплащане макар и в редките случаи, когато батерията на телефона ви е изтощена или ви се наложи да изтеглите определена сума в брой.

Сигурността на картата също е обезпечена, защото тя може да бъде „заключена“ директно от приложението. По този начин няма да могат да се извършват трансакции, ако бъде загубена или попадне в ръцете на недоброжелател. Тази опция може да се използва и в случаите, когато за определен период от време не желаете да използвате картата.

В картата си разполагате с наличния баланс директно от А1 Wallet и отново няма такса за поддръжка.  За да е още по-удобно, сдобиването с физическа карта към A1 Wallet също е дигитализиран процес и се извършва през приложението без да посещавате физическите офиси. Заявката за пластика изисква да въведете данни за доставка и да създадете PIN код. В рамките на 5 дни ще получите пратката на посочения адрес и остава само активацията, която – както се досещате – също е онлайн през мобилното приложение A1 Wallet.

Бонуси за нови и настоящи потребители

През август А1 стартира нова инициатива с привлекателни възможности за своите клиенти, за да стимулира дигиталните плащания, направени чрез А1 Wallet и физическа карта. До края на месеца всяко плащане на фактура на касите в магазините на А1 с дигиталния портфейл носи на абонатите ваучери за бонус придобивки по избор – допълнителни 1000 МВ на максимална скорост, 600 национални минути, достъп до ТВ пакет Diema Xtra или абонамент за мобилната телевизия на А1 – Xplore TV GO за срок от 30 дни.

За новите клиенти на услугата са предвидени и бонус в размер на 3000 МВ мобилен интернет на максимална скорост. Единственото, което новите потребители трябва да направят е нова регистрация на A1 Wallet и да попълнят кратка онлайн анкета. Предложението важи до края на август, а правилата на тази кампания можете на намерите на сайта на А1.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*