5 бързи решения за някои от най-честите проблеми на Android

Колкото модерни и напредничави да ни се струват смартфоните са просто елегантни устройства, които и понякога ни създават досадни проблеми. За да се насладите на своя телефон в пълния му блясък, в тази статия сме подбрали някои от най-често срещаните оплаквания от Android смартфоните и най-лесните им решения.

Проблем №1: Недостатъчната памет

Повечето от нас нямат нужда да съхраняват файловете си локално в телефона, особено при Android. С тази операционна система синхронизирането в облачно пространство е автоматизирано и лесно за управление. За начало инсталирайте приложението Google Photos и го настройте да архивира всички снимки и видеоклипове. Това ще ви позволи да изтриете локалните копия, както и ще ви даде досъп до ценните ви спомени от всяко устройство, по всяко време. Само това е достатъчно, за да освободите голяма част от паметта на телефона.

Допълнително може да инсталирате приложението Files by Google. Апликацията ще ви покаже всички ненужни и заемащи място файлове, които да изчистите лесно и бързо само с едно докосване. Включително и тези, които са вече излишни локални копия на синхронизирани изображения в облак, нежелани или дублирани файлове.

И за финал, ако използвате смартфон Google Pixel, погледнете в секцията за съхранение на системните настройки и докоснете линията, озаглавена „Smart Storage“. Там можете да конфигурирате телефона си да премахва автоматично всички излишни копия на вече архивирани снимки и видеоклипове.

Проблем №2: Баааавнияят телефон

С течение на времето смартфоните се амортизират и забавят работата си.

С премесването на голяма част от информацията в облака трябва да усетите забележима разлика във времето за реакция на смартфона. Почистете хранилището, деинсталирайте неизползвани приложения – както тези, които са били предварително инсталирани на телефона ви, така и такива, които сте инсталирали сами, но вече не използвате.

За да постигнете значителна промяна в скоростта, можете да спрете апликациите, които работят „фоново“ и да инсталирате по-леките версии на приложенията, които ползвате.

Проблем №3: Дребният шрифт

Омръзнало ли ви е безуспешно да се взирате в ситните букви на екрана? Ако шрифтът на вашия телефон е твърде дребен, влезте в секцията „Достъпност“ на системните настройки и изпробвайте две опции: „Размер на шрифта“, който ще увеличи текста на целия ви телефон и „Размер на дисплея“, което ще увеличи всичко на вашия екран.

Проблем №4: Досадните нотификации

Независимо дали става дума за прекалено упорити приложения или някой в месинджър ви разказва безкрайна история с по две думи на ред, лесно можете да спрете вълната от известия, като натиснете и задържите пръста си върху нежеланата нотификация. Това ще отвори контролен панел, който ви позволява да изключите изцяло такъв тип известия или да ги заглушите, така че все още да се показват, но да не изискват вашето внимание.

Проблем №5: Телефонът, който не се зарежда

Ако телефонът ви просто откаже да се зарежда, има вероятност да се окаже хардуерен дефект, но може и да е проблем, с който да се справите и сами.

Звучи налудничаво, но пробвайте да почистите внимателно порта с клечка за зъби или нещо остро и тънко. Понякога точно в тази част на устройството се събира мръсотия – прах, влакна от дрехи и други замърсявания, които пречат на захранващия кабел да направи добра връзка и да зарежда устройството. След като сте почистили добре, включете телефона отново към тока, а ако батерията е била напълно изтощена, оставете устройството за известно време, преди да проверите какви са резултатите.

Понякога с най-простите решения можем да разрешим големите проблеми, защо да не опитате.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*