Готови за старт на дигиталната учебна година

Подготвихте ли децата за новата учебна година? В средата на септември обикновено се втурваме в трескава подготовка на новата учебна година, а родителските вълнения около тръгването на децата за градина и училище са големи. Този 15 септември обаче е коренно различен заради удължената епидемиологична обстановка и пандемията от COVID-19. Учебната година започва присъствено, но във всеки един момент при усложняване на обстановката, може да се наложи всички да преминат в онлайн вариант.

Освен традиционните учебници и тетрадки обаче е добре да имаме предвид и възможностите, които вече предлагат новите технологии, които помагат на децата да учат, докато се забавляват.

Ако планирате да купите нови устройства на децата си – телефони или таблети, есента е идеалното време. В голямата разпродажба в онлайн магазина на А1, която продължава от 14 септември до 4 октомври, може да се възползвате от наистина впечатляващи отстъпки – до 50% в зависимост от избора на смартфон.

Ако не искате да инвестирате твърде много средства за покупка на ново мобилно устройство за по-малките деца, които прекарват голяма част от времето си на училище, често губят вещите си и не ги пазят, може спокойно да се спрете на бюджетни варианти. Те са доста подходящи за тях, тъй като могат да ги използват, за да общуват с родители,  съученици и учители, да достъпват до учебно съдържание или да се забавляват с игри.

С какъв смартфон да изпратим детето на училище

Подходящи са например модела Huawei Y5P, който е с 50% намаление и се предлага с бонус външна батерия ttec PowerBank 5000 mAh. Пак с наполовина намалена цена и телефонът Alcatel 1S, идеален за по-малките ученици, който пък върви в комплект със слушалки Rio. Компактен, лек и удобен за носене, особено за по-малки деца, е и Samsung Galaxy A20e. Сред основните му предимства са големия TFT дисплей, дизайнът и добрата цена, а сега се продава и с цели 35% отстъпка. Върви с подарък външна батерия ttec PowerBank 5000 mAh.

Телефонът А1 Аlpha 20 също е сред добрите опции за покупка на бюджетен телефон. Удобен е за използване, има стилен дизайн, следващ последните тенденции на пазара, камерата му е тройна и прави отлични снимки. В момента се предлага с 30 на сто намаление и в комплект с допълнителен аксесоар – ttec PowerBank 5000 mAh.

По-големите деца, които учат в по-горните класове, обикновено предпочитат телефоните с повече екстри. Но ако все пак не искате да инвестирате чак толкова много, можете да прегледате средния клас устройства от голямата есенна разпродажба. С мултифункционална четворна камера, впечатляващ Infinity-U дисплей и мощна 5,000 mAh батерия се предлага в промоция Samsung Galaxy A31, отстъпката при покупка е 25%. Същото намаление важи и за Samsung Galaxy A71, който притежава и доста характеристики от по-горния клас – 6.7-инчов Super AMOLED дисплей, комбинация от 4 камери и процесор Snapdragon 730 за повече мощ.

Таблети за игра и учене

Освен смартфони, съвременните деца обичат да използват и таблети, с които играят любимите си игри, слушат актуални песни, гледат клипчета. Но освен за забава, устройствата са идеални и за учене, особено ако се наложи учебната година да премине в дистанционна форма. Те са и сравнително бюджетен вариант, в случай че у дома не може да осигурите лаптоп или компютър на учениците.

В онлайн магазина на А1 можете да направите своя избор сега, за да сте подготвени, ако децата трябва да се върнат във виртуалните класни стаи. По-рано вече писахме за таблетите, които предлагаме и обсъдихме възможностите за избор сред редица подходящи модели за ученици.

Онлайн обучение за малки и големи

И когато говорим, че е добре да посрещнем предстоящия есенен сезон дигитално подготвени – с нови и бързи устройства – смартфони и таблети, подходящи за учене в онлайн режим, не бива да пропускаме и новите възможности, които предоставя електронното образование. Идеален помощник на децата при подготовка на уроците и домашните е онлайн платформата e-prosveta.bg.

Благодарение на новото партньорство на А1 и най-голямата българска издателска група „Просвета“ може да направите лесно и бързо абонамент както за по-малките ученици, така и за по-големите, за да получат достъп до  интерактивно съдържание, съобразено с нуждите им. В портала децата могат да се подготвят за училище, като избират между различни дигитални учебници, помагала, тетрадки, познавателни книжки. Платформата ще предизвика интерес към ученето у децата благодарение на специално разработени видео уроци, образователни филми, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации и още куп възможности.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*