„Извадете един двоен лист!“ не работи за децата на Дигиталната ера

В последната година темата за дигиталното образование набира все повече популярност. И ако до преди коронавирус пандемията дискусиите бяха предимно „за или против“ общуването между децата и технологиите, то неизбежното преминаване към онлайн обучение промени това. Дигитализацията на образованието, в синхрон с цялостното развитие на обществото в тази посока, показа в истинската им светлина предимствата на интерактивното обучение.

Бъдещето е дигитално. Образованието – също.

Предимствата от онлайн формите на обучение са много и са за всички – ученици, учители и родители. Самият дигитален формат е много по-близък до потребностите на съвременните деца. Заобиколени от технологии от раждането си, за тях интерактивните ресурси са напълно естествени – по-разбираеми и по-интересни. А колкото по-приятно и забавно е ученето, толкова по-добри ще са и резултатите на децата в края на срока.

Oт началото на септември А1 дава достъп до електронното училище на България e-prosveta.bg. А от 1 октомври всички желаещи могат да се абонират и за 15-дневен тестови период с пълен достъп до цялото съдържание в образователната платформа, за който не дължат такса.

Така родителите и децата могат лично да се убедят в ползите от използване на интерактивните учебници и съвременни мултимедийни материали от най-голямата българска издателска група „Просвета“. Образователната платформа е-просвета помага на децата да надградят своите познания и да бъдат подготвени по-добре както за онлайн, така и за присъствена форма на обучение.

e-prosveta.bg „Извадете един двоен лист!“ не работи за децата на Дигиталната ера А1 Блог

Как да активираме тестов абонамент за е-просвета 

Всеки може да тества безплатно електронната образователна платформа, като активира абонамент (месечен, едногодишен или двугодишен) за ползване на услугите от е-просвета в периода от 1 октомври 2020 г. до 30 ноември 2020 г.

По време на безплатния тестов период потребителите, на които не им допадне, могат да прекратят абонамента си без неустойка. След това влизат в сила условията по избрания първоначално абонамент. Плащането става с банкова карта и не е обвързано с услуга от А1.

Защо да изберем e-prosveta.bg

Образователният портал E-prosveta.bg съдържа над 425 интерактивни учебника, познавателни книжки, помагала и десетки тетрадки към тях. За да развие аналитичното и критично мислене на децата, на разположение са над 33 000 интерактивни материали – видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 3D визуализации, анимации.

Дори и най-сложните теми са представени разбираемо в кратки интерактивни уроци, синтезиращи най-важното, а след всеки урок има тест за проверка на наученото.

Интерактивните образователни ресурси в е-просвета спокойно биха могли да елиминират нуждата от допълнителни уроци или дългото „доучване“ с децата след изморителен работен ден на родителите. А за учителите – какво по-удовлетворяващо усещане от това да запалят искрата на любознателността сред учениците си, като просто говорят по техния начин – със средствата на технологиите на 21-и век?

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*