Смарт часовник за здраве – Huawei Watch FIT

Имам чувството, че ако не беше пандемията от COVID-19, тази година щеше да бъде мине под знака на множеството нови модели смарт часовници. Те бавно, но уверено се движат по пътя от това да бъдат възприемани като лукс към това да са необходимост за всеки съвременен човек. Така както навремето се случи с GSM-ите, а в последствие и със смартфоните.

Утвърждават се две линии на развитие на тези устройства. Едната е по-официална, с устройства подходящи за всякакви ситуации, превърнали се в подходящ аксесоар дори и във формална среда. Другата – по-неформална, насочена към любителите на спорта и тренировките, пригодена специално към техните нужди. Отскоро в А1 се предлага един модел, който определено е във втората категория – Huawei Watch FIT.

Сбогом фитнес гривни, здравей Watch FIT

Едва ли едно конкретно устройство би изпратило фитнес гривните в пенсия но характеристиките на новия Huawei Watch FIT наистина ни карат да мислим, че дните на този нишов тип джаджи са преброени. С този модел получаваме всички възможности на фитнес гривната плюс още много.

Впрочем самият часовник идва с 12 вградени обучителни видеа за провеждане на тренировки – общо 44 демонстрации на стандартни движения. Затова, ако се чудите откъде да започнете с влизането във форма, купуването на нова джаджа е добро е начало.

Huawei Watch FIT – както може да се очаква – е снабден и със сензор за сърдечен ритъм и куп иновативни сензори, които следят общото състояние на тялото преди, по време и след тренировка. Часовникът брои стъпките ви през деня и дискретно напомня да се размърдате, ако засече, че се застоявате прекалено дълго.

Устройство, което не е само за спортуване

Дотук добре, но това го може и всяка фитнес гривна. Хубавото на Watch FIT е, че е оборудван с достатъчно голям правоъгълен дисплей – 1,64 инча. Повече от достатъчно за визуализиране на важна информация и редица приложения. Резолюцията от 280 на 456 пиксела и ограниченото количество цветове не са внушителни, особено след като смартфоните ни разглезиха с все по-добри дисплеи.

От друга страна пък – какво толкова му трябва на един смарт часовник. Едва ли някой планира скоро да гледа видео съдържание през него, а различните приложения се визуализират отлично и сега. Възможността за избор на приложенията, които винаги се показват на дисплея, създават множество oпции за персонализиране.

Присъдата: Добър ли е Huawei Watch FIT

Зависи за какво ще се използва. В резюме, този смарт часовник може да се определи като бюджетен, спортен и младежки. За скромните цени, особено при закупуване в комбинация с тарифен план А1 ONE Unlimited, това си е доста добро устройство. Ако искате нещо повече откъм функции и изчислителна мощ, може би е по-добре да погледнете по-скоро към нещо катo Huawei GT 2 Pro.

Но ако сте обмисляли закупуването на фитнес гривна, която да ви помага с поддържането на форма, направо инвестирайте в часовник Huawei Watch FIT. Ще получите много повече отколкото вероятно сте очаквали.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*