Мариян Данев: моите 5 тайни за успех

Тази година бизнесът се срещна с непредвидени предизвикателства, а мениджъри от всички икономически сектори трескаво търсеха нови решения за работата на своите екипи, за финансовото си оцеляване и за дистрибуцията на продуктите и услугите си.

А1 подаде ръка на своите дългогодишни бизнес клиенти и предложи подкрепа на нови. Компанията винаги е била и продължава да бъде верен партньор във всекидневната дейност на българския бизнес благодарение на хора като Мариян и екипа му.

Мариян Данев е мениджър „Продажби“ в направление „Корпоративни продажби“ и заедно със своя екип работят с големи корпоративни клиенти на А1. Роден е и е израснал в Ямбол. Горд татко е на две момченца на 6 и на 3 години. През 2015 година става част от екипа на А1, след придобиването на blizoo, където вече е натрупал 5 години професионален опит като агент „Директни продажби“ (Door-to-door). Учил „Публична администрация“ в УНСС и започнал работа още като студент – второкурсник, Мариян бързо разкрива своите отлични качества и е забелязан бързо. Само шест месеца след старта си в blizoo е поканен да стане ръководител на екип.

През последните пет години Мариян Данев получава високата оценка и подкрепата на своите мениджъри в А1, като приема нови, още по-отговорни позиции.

Попитахме го какво му е помагало през годините за неговото професионално израстване. И получихме един неочаквано добър Топ 5 на успеха.

Бизнес Мариян Данев: моите 5 тайни за успех А1 Блог1. Дисциплина

Оказа се, че Мариян много обича спорта. Като дете тренира футбол цели 10 години. Още преди пълнолетие, едва 17-годишен, става футболен съдия във „В“ група. Споделя, че именно спортът го е научил на дисциплина. А с нея се постига много!

В трудните месеци след март тази година именно дисциплината и навременната реакция на различни екипи в компанията ни помага да отговорим на нуждите на българския бизнес. Мариян ни разказа, че тогава основен приоритет за корпоративните клиенти е било осигуряването на качествена и сигурна свързаност между домовете на служителите и офиса, както и с други бизнес партньори. Това води до необходимост от повече интернет и по-високи скорости, които те и останалите колеги от А1 успяват да предложат своевременно.

Мариян и екипът му успяват бързо и със спортен хъс да предложат и множество допълнителни услуги, ориентирани към потребностите на всеки клиент в създалата се ситуация, а и за дигитализиране на бизнеса по принцип. Сред тях са SMS-известяване за доставка на стоки и услуги до клиента и изработка на сайтове и електронни магазини, които имат приложения за iOS и Android. Мариян с въодушевление разказва, че все по-търсена от бизнеса услуга, която А1 предлага, е дигитален маркетинг или популяризиране на бизнеса в социалните мрежи като Facebook, Instagram, LinkedIn и др.

  1. Комуникация

Добрата комуникация с хората е ключова в кариерата на Мариян. Тя е важна за ведрата атмосфера в екипа му  и за удовлетворението и успехите на неговите клиенти. Полюбопитствахме как се справя през 2020 година професионалист като него, чиято работа обикновено включва ежедневни срещи с екипи на живо. Той не се оплака, напротив. Осъзнал, че може да се справи в каквато и да е обстановка, Мариян бързо се  адаптирал към новите условия. По време на изолацията срещите са били само онлайн, с което е установил, че спестеното време за път му дава възможност да е по-ефективен както в работата, така и в личния живот.

Бизнес Мариян Данев: моите 5 тайни за успех А1 Блог

  1. Подкрепа и доверие

Понякога Мариян Данев и екипът му взимат проекти, над които работят с месеци. Поискахме да узнаем как Мариян успява да мотивира хората си, а той отговори с една дума „подкрепа“. След което уточни, че при значими и продължителни сделки изникват непредвидени пречки и проблеми. Неговата роля е да балансира и да подкрепя колегите си.

Мариян споделя, че неговата ежедневна мотивация са невероятните хора, с които работи. Той изказва своята благодарност към екипа си за положените усилия по време на ситуации, в които никога преди това не са попадали. За енергията, която вкарват в ежедневната си работа.

„Обикновено след промяна първата реакция на хората е „Няма да се получи“. Тогава идват страховете, защото хората не обичат да се променят. Но точно това е моментът, в който човек трябва да приеме случващото се и да се нагоди към него. Само тогава може да продължи напред.“

  1. Вдъхновение

Зачудихме се кога толкова отдаден на работата млад човек успява да намери време за разпускане? Отговорът на Мариян отново ни поведе към спорта, но и към още нещо. Докато тренира на фитнес уредите, Мариян обича да слуша аудио книги. Какви истории и личности го вдъхновяват? Като бивш футболист и футболен съдия, за него любими си остават разказите за спортисти. Към топ списъка вече е добавил „Историята“ на Христо Стоичков, както и книгите на шведския писател Фредрик Бакман. Сред тях за Мариян се отличава посветената на хокея книга „Бьорнстад“. На въпроса ни „Кой е най-големият известен вдъхновител за теб?“, Мариян отговори: „Той е и спортист, и актьор, и политик, и бизнесмен: Арнолд Шварценегер.“

  1. УченеБизнес Мариян Данев: моите 5 тайни за успех А1 Блог

Мариян признава, че никога не е спирал да учи. В момента е част от образователна програма на А1, която подкрепя талантите в компанията. Посветил се е на нелеката MBA специалност (Master Of Business Administration). Често си вади изводи от уроците на живота и от представянето на другите хора наоколо – от техните силни и слаби страни.  Казва, че негови учители са и децата, за които не думите, а действията са пример за подражание. Самият той винаги се стреми с поведението си и личността си да бъде пример за хората около себе си.

 

 

 

 

 

 

Снимки: Радич Банев и личен архив

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*