Новата вълна 5G устройства идва

Петото поколение мрежи вече са факт и у нас. Преди броени седмици А1 стартира своята 5G мрежа в Бургас, а още през ноември – в по-голямата част от София. По този начин всички абонати на мобилната услуга от А1 (без абонати с предплатени карти и bob), могат да се възползват от възможностите на иновативната мрежа. За целта потребителите трябва да разполагат със съвместимо мобилно устройство, което поддържа 5G честотите на мрежата.

Неведнъж сме писали в нашия блог, че 5G е бъдещето на мобилните мрежи в глобален мащаб, като през тази година А1 си постави цел да разшири своята мрежа от пето поколение и да достигне до всички населени места в страната с над 10 000 човека население.

Новата вълна 5G устройства в магазинната мрежа на А1

Едно от най-важните условия за използване на 5G мрежа е потребителите да разполагат със съвместимо устройство, което може да използва честотния спектър 3,6 GHz, в който работи и новата мрежа. Електронният магазин на телекома, както и магазинната мрежа на А1, вече предлагат някои от най-новите модели от водещи производители на пазара. Сред тях са моделите на Xiaomi от серията Mi 10T – Xiaomi Mi 10T LiteXiaomi Mi 10T и Xiaomi Mi 10T Pro. Новите флагмани на компанията следват последните тенденции на пазара на смартфоните. Дисплеите са с отлични характеристики, като хардуерът се допълва от мощни процесори с изкуствен интелект, отлична комбинация от камери и големи батерии, подходящи за потребителите от типа  “heavy users”. Моделите от Xiaomi са отлична комбинация от цена и качество.

До тях се нареждат и моделите от конкуренцията им – Huawei. В онлайн магазина на А1о и в търговската мрежа на телекома потребителите могат да открият 5G моделите Huawei P40 Pro, както и Huawei Mate40 Pro. Последните флагмани от компанията притежават уникален дизайн с четиристранно извит екран, за да се засили усещането на безрамкови дисплеи. Камерите на устройствата от сериите са признати за едни от най-добрите на пазара, а това ще се хареса на всеки любител на смартфон фотографията. Така направените снимки и видеоклипове ще могат да бъдат споделени през 5G мрежата на А1 с невероятна бързина.

Кои 5G смартфони да очакваме през новата 2021 година

На сайта А1.bg потребителите могат да открият и 5G съвместими смартфони от Samsung – Galaxy S20 UltraGalaxy Note20 Ultra. Ултра моделите от корейския бранд са едни от най-красивите смартфони на пазара и съвсем скоро ще могат да работят с мрежата на А1. Впечатляващ е цялостният завършек на моделите, които комбинират изключителна производителност, перфектни дисплеи и комбинации от няколко камери, подходящи за използване във всяка ситуация.

С развитието на 5G мрежите големите производителите на смартфони постепенно ще започнат да произвеждат всички мобилни устройства, дори и тези от по-нисък клас, с възможност за 5G свързаност. Постепенно в 5G мрежата на А1 ще могат да бъдат използвани и други модели – например последните флагмани на Apple – серията iPhone 12.

След това към тях ще бъдат присъединени и новите флагмани на 2021, които се очаква да направят премиера до няколко месеца. Феновете на Apple могат да очакват iPhone 13, който със сигурност също ще поддържа петото поколение мрежи. Поне 6 модела от Samsung също се очакват да излязат през годината. с

Освен флагманските модели от “S” и “Note” серията компанията сериозно обмисля лансирането на 5G модели в бюджетната серия “А”. OnePlus планира пускането на нов 5G смартфон – OnePlus 9, който може би ще работи с новата операционна мрежа OxygenOS от компанията, базиран на Android 11. Вероятността да бъдат лансирани и нови 5G модели от тези компании и други водещи брандове е много голяма.

Още по темата

  1. Николов says:

    Кога ще имат 5G и другите марки телефони, например Sony. И защо мате само 1 модел (а и него го нямате в наличност от 2 месеца), като излязоха още 3.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*