Новият Samsung Galaxy S21 идва по-рано и с повече разнообразие

Тази година Samsung изпревари традиционния си график и представи новия си флагман месец по-рано. Новият Galaxy S21 идва в три версии, като този път разликите между тях са малко по-големи.

Целта на Samsung е да направи S21 по-достъпен за повече потребители, като запази и флагманските функции и възможности на модела. Той ще се предлага в общо три версии – Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+ и Samsung Galaxy S21 Ultra.

Първите две ще имат малко повече общи черти, докато версията Ultra предлага максимума от хардуера до момента. S21 използва 6.2-инчов Dynamic AMOLED 2Х дисплей с резолюция 2400х1080 и адаптивно опресняване на картината в диапазон 48-120Hz. Панелът е с HDR10+ сертификация и функция за защита на очите чрез намаляване на синия цвят в зависимост от условията. Същият дисплей се използва и от другите две версии, като при S21+ е 6.7-инчов. При S21 Ultra е 6.8-инчов, като е и с по-висока резолюция – до 3200х1440 и има малко по-голям диапазон на опресняването на картината – 10-120Hz. Той поддържа и работа със S Pen.

Друг общ компонент е процесорът. Той ще е 8-ядрен, произведен по 5nm технология. Оперативната памет е 8GB за първите две версии, докато S21 Ultra ще има варианти с 12GB и 16GB RAM. И трите модела разполагат с 5G, както и използват Android 11 с допълнителен софтуер от Samsung.

Обновените камери

И трите смартфона имат обновени и подобрени камери. Те са акцентирани с нова метална рамка, която прелива в рамката на самия корпус. S21 и S21+ имат еднаква конфигурация. Предната камера е 10МР, докато задната има три сензора – два по 12МР и един 64МР. Големият сензор има 3-кратно хибридно оптично увеличение, както и 30-кратно Space Zoom увеличение и стабилизация.

Единият 12МР сензор е с Dual Pixel технология като предната камера и широкоъгълен обектив и оптична стабилизация. Вторият 12МР сензор е с ултра широкоъгълен обектив от 120 градуса.

S21 Ultra има 40МР предна камера и четворна задна камера. Два от сензорите са 10МР, като те са с Dual Pixel технология, оптична стабилизация. Единият от тях има 3-кратно, а другият 10-кратно оптично увеличение, като телефонът може да ги управлява и знае кой от тях да използва според ситуацията. Ултраширокоъгълният сензор е 12МР, също Dual Pixel. Четвъртият сензор е със 108МР и оптична стабилизация. На разположение е и сензор за лазерно фокусиране.

Повече интерактивност

И трите модела ще предложат съвместимост с UWB стандарта. Това означава, че могат да се използват за интерактивно взаимодействие с много други устройства. Например да влязат в ролята на безконтактен ключ за автомобил (за съвместими коли),

Моделите на S21 могат да използват и Galaxy SmartTag. Това са малки чипове, които могат да се добавят към предмети и така да бъдат лесно локализирани чрез телефона. A S21 Ultra се отличава и с поддръжка на Wi-Fi 6E.

Samsung залага и на сигурността, като технологията Knox Vault защитава данните в устройството. Има и нова функция Private Share, която позволява на потребителя да управлява кой да има достъп до съдържанието, което той изпраща и за колко време.

И трите модела са с рейтинг на корпуса IP68. S21 е с пластмасов гръб и батерия с капацитет 4000mAh. S21+ и S21 Ultra са със стъклен гръб и по-големи батерии, съответно 4800mAh и 5000mAh.

Смартфоните ще идват в комплект с USB-C кабел, но без зарядно в кутията. Именно затова от А1 ги предлагат в комплект със Samsung Travel Adapter 25W, който е съвместим както с най-новата серия нa производителя, така и с други устройства.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*