Нова година – нова винетка

Новата 2021 година настъпи, а нейното начало обикновено е сигнал за много от шофьорите, че трябва да обновят своите документи за шофиране и по-конкретно – своята винетка, която служи за извънградско пътуване. Именно месец януари е времето, когато много шофьори сменят необходимия документ, за да са спокойни през цялата предстояща година – наследство от времето, в което винетките важаха една календарна година. Днес възможността да закупят документа онлайн, в рамките на броени секунди, осигурява още по-голям комфорт на водачите.

А1 продължава да предлага оптимизирани и удобни за използване услуги, като за трета поредна година телекомът предлага на всички собственици на автомобили да се възползват от лесно закупуване на електронни винетки. Шофьорите на леки автомобили могат да закупят всеки един от типовете  на е-винетки – годишна, тримесечна, месечна, седмична или уикенд, в зависимост от техните предпочитания и честота на пътуванията . Всеки водач на автомобилно превозно средство може да избира и от няколко начина на закупуване: във всички магазини на телекома или през дигиталните канали за самообслужване на А1 – приложението „Моят А1“ и сайта А1.bg или чрез SMS за клиентите на телекома.

Защо онлайн закупуването е най-подходящият вариант?

Още с дигитализацията на винетка, превръщайки я от хартиен носител в електронен вариант, шофьорите вече имат възможност да закупят е-винетката си онлайн. А1 бе първият телеком, който предостави тази услуга не само за своите клиенти, но и за всички водачи на моторни превозни средства. В сегашната ситуация на глобална пандемия е много по-удобно и по-сигурно всеки да закупи е-винетка онлайн, само с няколко клика.

Именно затова А1 призовава своите клиенти да използват каналите за самообслужване на компанията. По този начин, осигурява допълнително удобство и сигурност на клиентите, като дава и възможност на всеки потребител, който не желае да поема излишен риск, закупувайки е-винетка във физически обект. Макар търговските обекти на компанията да спазват стриктно мерките, които официалните институции задължават и препоръчват – онлайн винаги ще бъде по-лесно.

За целта компанията предлага улеснен достъп до своите услуги както през мобилното приложение, така и през сайта A1.bg, без значение в коя точка на страната се намира потребителят. По този начин, не само се спестява време, но той получава и достъп до историята на всички негови покупки. Закупуването на е-винетка за моторни превозни средства отнема секунди и не предполага необходимост за предоставяне на доказателство за закупена е-винетка на контролните органи,

Как да закупим е-винетка?

Закупуването се осъществява лесно и бързо – само в три стъпки всеки шофьор може да се сдобие със своята нова електронна винетка.

Първата стъпка е избиране типа на превозното средство спрямо посочените категории. След това се въвеждат данните на превозното средство, като тук трябва да се избере държавата на регистрация и датата, от която  иска е-винетката да бъде валидна. и да се въведе регистрационния номер След като се попълнят данните, плащането може да се извърши с кредитна или дебитна карта. Това е всичко, което потребителят трябва да направи, за да завърши процеса на закупуване на своята е-винетка.

За допълнително улеснения – услугата на А1 не изисква задължителна регистрация, което я прави достъпна за всички водачи на пътя, а телекомът има грижата да напомни на своите потребители и за изтичащия срок на винетката чрез е-мейл и/или SMS. Също така няма значение дали съответния водач е абонат на някаква услуга от А1 или не. Онлайн винетките са достъпни за всички.

За своите клиенти, обаче, А1 предлага и допълнителна опция – закупуване на е-винетка чрез SMS. Абонатите могат да изпратят регистрационния номер на превозното си средство до кратък номер 1002 за уикенд и 1007 за седмична винетка, а сумата автоматично ще бъде начислена към следващата им месечна фактура.

Допълнителна информация за електронните винетки, може да намерите на www.a1.bg/e-vinetki.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*