Новите отличници на Motorola

Motorola е бранд, на който дължим много технологични иновации през дългогодишната му история. Динамичният смартфон пазар е предизвикателство за всяка компания, но през последните няколко години се забелязва, че Motorola е решена да впечатли любителите на технологиите, като пуска на пазара интересни модели смартфони.

Те са ориентирани спрямо желанията на потребителите за по-голяма персонификация и определено правят впечатление както при по-младото поколение, така и сред по-улегнали потребители. Такива са и новите два модела от компанията Motorola Moto G9 Power и Motorola Moto G9 Plus, които наскоро дебютираха в портфолиото с устройства на А1.

Motorola Moto G9 Power

Името на този смартфон подсказва за една от основните характеристики на устройството – неговата огромна батерия от 6 000 mAh. Впечатляващият капацитет e добре дошъл за всеки, който обича да използва устройството си често, но не обича да го зарежда на всеки 16-18 часа. Според производителя батерията е с достатъчен капацитет за 60 часа работа. Тя притежава и технология за бързо зареждане TurboPowerTM 20, която може да осигури енергия за часове само с няколко минути зареждане.

Motorola Moto G9 Power идва с голям 6,8-инчов IPS LCD дисплей, който е много добър за гледане на видеа или филмово съдържание, защото е HD+ резолюция. Moto G9 Power включва и мощен 8-ядрен процесор Qualcomm SM6115 Snapdragon 662, който допълнително оптимизира процесите, свързани с работата и енергийната ефективност на батерията. По този начин потребителите ще могат за по-дълго време да се наслаждават на използването на устройството, особено ако желаят да използват и тройната конфигурация от камерите на смартфона – 64MP + 2MP macro + 2 MP depth. Смартфонът се предлага от А1 в комплект с хендсфри Fenda Spiro E260 в разнообразни цветове.

motorola Новите отличници на Motorola А1 Блог

Motorola Moto G9 Plus

Motorola Moto G9 Plus има почти идентични размери с Moto G9 Power, но освен при използваните цветове, смартфонът се различава по разположението на камерите на задния панел, по по-големия дисплей от 6,81 инча и по малко по-широките си размери на корпуса

Определено различен е и екрана на това устройство. Той е от типа LTPS IPS LCD, като включва и технологията HDR10, която допринася за качеството на картината. Резолюцията на дисплея тук също е увеличена до FHD+ за още по прецизни детайли на картината. Процесорът е 8-ядреният процесор, но по-мощен. Говорим за новия Qualcomm SDM730 Snapdragon 730G, изграден по 8-нанометрова архитектура. Именно по-мощният процесор допринася за оптимизирането на процесите на смартфона и този модел би бил подходящ за хората, които са ориентирани повече към гейминг.

За любителите фотографи бройката на камерите е увеличена в конфигурация 64MP + 8MP ultrawide + 2MP macro + 2MP depth, като смартфонът може да заснема и видеа с до 4К резолюция. Към хардуерът е прибавен и батерия с капацитет от 5000 mAh, който осигурява повече удобство за потребителите. Батерията включва и технология TurboPowerTM 30, осигуряваща по-бързо зареждане, а това е ценно за много от потребителите. Смартфонът се предлага от А1 в комплект с безжичните слушалки Moto Buds Charge.

Как и защо Motorola успешно се позиционира на пазара?

Motorola e бранд с традиции и богато наследство, което спомага на компанията да се позиционира добре на пазара. Моделите като Moto G9 Power и Moto G9 Plus обаче говорят за една интересна стратегия. Това са смартфони с повече възможности за подчертаване на индивидуалността на собствениците си.

Включвайки отлични екрани с голям размер, батерии с достатъчен капацитет дори за няколко дни при засилена употреба, прецизни камери с повече възможности за снимки във всяка ситуация, Motorola определено е в правилната посока.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*