Онлайн забавления с кауза

Знаете ли, че екипът на А1 подкрепя редица каузи чрез ежемесечни дарения по програмата за дарителство от работното място? Колегите ни даряват средства за организации, които помагат на деца в нужда, на възрастни хора, бездомни животни и дават шанс за развитие на младите таланти. Една от тези организации е фондация „Заедно в час“.

Зад каузата на фондацията стои сърцат екип с мисия да промени света към по-добро, като осигури качествено образование за всяко българче, независимо от това с какви финансови възможности разполагат родителите му. Благодарение на тяхната дейност 104 учители по програмата успяват да достигнат до повече от 18 000 ученици от най-уязвимите общности в България.  В много от училищата – партньори на „Заедно в час“ учат също деца с различен майчин език от българския. Това ги определя в голяма степен като ученици в риск от отпадане от образователната система. За да подкрепи развитието им, вече 10 години фондацията изгражда устойчиви партньорства за въвеждането на добри практики в училищата.

Много колеги подкрепят каузата на „Заедно в час“ с ежемесечни дарения от заплатите си. А в последния месец се включихме и в две благотворителни онлайн събития, организирани от фондацията, чрез които добавихме още 5 000 лева към редовните дарения.

В началото на март близо 30 колеги се включиха в онлайн тиймбилдинг играта, създадена от екипа на „Заедно в час“ и Dextrophobia – Escape From Planet Earth. Тя съчетава най-доброто от жанровете на ескейп стаите и социалните игри и успя да ни предизвика с много логически загадки, сложни стратегии и тайни мисии. Заедно с екипите на още две компании се пренесохме в космически свят и разплитахме заедно загадките на звездната флотилия Hope Squadron One, чийто екипаж имаше сложната задача да се пребори с автономен изкуствен интелект.

Всички се забавлявахме много и когато научихме, че „Заедно в час“ готви още едно креативно онлайн събитие, нямаше как да устоим. Този път в компанията на художниците от Dali Vino служителите ни се насладиха на специална вечер, в която развихрихме творческите си способности. Общо 77 колеги се включиха в благотворителния онлайн урок по рисуване. Темата на картината беше „Италиански разкош“ и наистина успяхме да се пренесем в най-красивите италиански кътчета. Урокът по рисуване беше изключително интересен и успяхме да сътворим шедьоври (които вече заемат почетно място вкъщи), но най-ценното от вечерта беше това, че рисувахме с кауза.

Повече за вечерта ни разказва Ива Ганчева, която освен старши специалист „Обучения и атестации” в направление „Клиентски опит и удовлетвореност“, се оказа и отличен художник.

кауза Онлайн забавления с кауза А1 Блог

Ива Ганчева

Едно от любимите ми места е Италия. В поредния локдаун с чаша Просеко, бяло платно, четки и бои отново се пренесох там. Предизвикателство, удоволствие, вдъхновение, креативност, забавление – това бяха четирите часа със „Заедно в час“ и Dali Vino. С удоволствие бих се включила отново в подобни инициативи! Благодаря на компанията за възможността!

И ние благодарим на всички отдадени колеги, които се включиха и помогнаха за каузата. Със събраните от двете инициативи средства фондацията ще има възможност да осигури петима учители, които да открият таланта във всеки ученик и да окажат подкрепа в личностното му развитие. Ние вярваме в потенциала на всяко дете и неговия успех. Вярваме също, че всяка помощ може да оформи нечие бъдещe, а добре подготвените и мотивирани професионалисти са първата стъпка към положителна промяна в образованието.

За смисъла на всичко, което правим, и за съвместната работа с А1, Цветанка Манчева, сътрудник „Развитие и фондонабиране“ в „Заедно в час“, сподели:

кауза Онлайн забавления с кауза А1 Блог

Цветанка Манчева

Щастливи сме, че през последните месеци още повече затвърдихме партньорството си с екипа на А1. Повече от 100 души взеха участие в 2 благотворителни инициативи, организирани в подкрепа на каузата на “Заедно в час” – равен достъп до качествено образование за всяко дете в България, независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите. Интересът на служителите на А1 към нашите инициативи е все по-голям с всяко следващо събитие. Благодарение и на тяхната подкрепа успяваме да работим в посока подобряване на образователната система в България. Истинската положителна промяна ще дойде с обединени усилия на хора и институции, конкретни цели, прозрачност и проследяемост на инвестираните ресурси. Още веднъж благодарим на А1 за сътрудничеството.

И тъй като една снимка казва повече от хиляда думи, разгледайте и картините на нашите талантливи колеги:

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*