Как е-просвета стана незаменим помощник на учениците

Казват, че имало китайско проклятие – да живееш в интересни времена. Последните две години на пандемия определено ще влязат в учебния материал по история. Не само заради редуването на затягане и разхлабване на различни мерки. Живеем в преломен момент, в който все повече дейности от живота ни са дигитализирани.

Образованието не прави изключение, а напротив – то се оказа едно се оказа във вихъра на най-динамичните промени. Готови ли сме обаче за тези промени и можем ли да се справим с тях, без да правим компромис с качеството на обучението?

Това е голямото предизвикателство, към което се обърнаха A1 и издателство „Просвета“ с началото на учебната 2020/2021, когато стартира платформата за дигитално обучение е-просвета. Към края на годината популярността на българското онлайн училище показва, че опитът е успешен.

Доброто образование е достъпното образование

Вече повече от година ученици, родители и учители са изправени пред нелеката задача част от обучението на децата и подрастващите да бъде в дигитална среда. Заради пандемията процесът на обучение много бързо трябваше да бъде адаптиран и да се превърне в дистанционен.

Всъщност най-важното условие за ефективността на дигиталното образование е неговата достъпност. Платформата е-просвета отговаря на това. Всеки може да използва съдържанието в нея без значение дали е клиент на А1 или не, тъй като абонаментите не са обвързани с покупка. Няма значение и дали учебниците на издателство Просвета се използват в съответното училище, защото съдържанието им е одобрено от МОН и е подходящо за всички.

Накрая, но не на последно място по важност – няма и финансов праг за тестване. Всички могат сами да преценят дали искат да използват е-просвета или не със 30-дневния тестов период. Направилите абонамент до 10 май ще ползват пълната функционалност на платформата, без да заплащат за нея в продължение на 30 дни.

Училище, което никога не омръзва

В последната година учениците често са пред екраните на своите компютри или таблети и могат с няколко клика да открият допълнителна информация за всяка тема от своите уроци. Когато необходимата информация е систематизирана и предоставена по интерактивен начин, е много по-лесно и удобно за учениците.

Точно това прави е-просвета – интерактивна образователна платформа с огромен ресурс от дигитализирани уроци, утвърдени от Министерството на образованието. Чрез забавния начин на обучение на портала учениците имат възможност да усвоят по-лесно учебния материал.

Думата „разнообразие“ е ключова за е-просвета. Със своите над 35 000 интерактивни материала и теста, задачи, упражнения, 3D визуализации, видеофилми, 360 градуса VR панорамни снимки и много други, тя просто не омръзва на децата.

Самите ресурси постоянно се обновяват, адаптират и разширяват. Това е може би най-голямото предимство на дигиталното образование. Докато подобни промени в консервативната система на „офлайн“ училището могат да отнемат години, в е-просвета добрите практики се идентифицират бързо и съдържанието се подобрява постоянно.

Уверете се сами – 30 дни тестов период

С най-новата промоционална кампания А1 и издателска група „Просвета“ предоставят 30 дни достъп до дигиталната образователна платформа безплатно, като предложението важи до 10 май. Тестовият период е валиден както за едногодишните, така и за двугодишните абонаменти.

За да се възползват от функционалностите на е-просвета, при поръчка потребителите на услугата добавят данните на своята банкова карта, която би се използвала за плащане на съответния абонамент. По време на 30-дневния безплатен тестови период клиентите имат възможност да се откажат от абонамента си без никакви неустойки. А ако желаят да продължат, не се налага да правят нищо. Избраният абонаментен план ще започне да тече автоматично.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*