Оскарите идват, а в А1 Видеотека става все по-интересно

Носителите на 93-тите награди на Академията за филмови изкуства и науки на САЩ ще бъдат официално обявени на 26 април. В Холивуд обаче вече ври и кипи, а това няма как да не се отрази и на А1 Видеотека, до която имат достъп всички абонати на ТВ услугата A1 Xplore TV. Още от сега в платформата за наемане на видео са включени различни заглавия, които имат шанс да получат заветните статуетки.

Разбира се, на този етап има много прогнози и най-големите филмови критици трудно могат да се обединят около фаворити. След бърз преглед в съдържанието на А1 Видеотека може да споделям някои от нашите фаворити. И трите са получили номинации за множество награди, така че би било по-скоро изненада, ако екипите им останат с празни ръце.

Без звуци в живота

Това е филм, който не страда от липса на награди и внимание. Всъщност – вече е получил 74 други награди, сред които и за „Най-добър филм“ от престижния фестивал в Цюрих през 2019. На 26 април продукцията ще се бори за най-добър филм, главна мъжка роля на Риз Ахмед, поддържаща мъжка роля на Пол Раци, както и за монтаж и оригинален сценарий.

Това е филм, който показва как не трябва да приемаме нищо в живота за даденост – особено здравето. Героят на Риз Ахмед – Рубен – е барабанист, който губи своя слух. Попаднал в свят на тишина, изгубил кариерата си, той е обзет от страх, но с помощта на малка общност от глухи хора има възможност да приеме новата реалност. Това обаче е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Оскари Оскарите идват, а в А1 Видеотека става все по-интересно А1 Блог

Тенет

Любителите на фантастиката и екшъна сред абонатите на A1 Xplore TV най-вероятно ще се съгласят с 2-те номинации за Оскар на Тенет. В свят погълнат от ужаса на Трета световна война, човечеството има нужда своя герой, който да се върне назад във времето и да предотврати тези събития. Герой, който остава безименен до края, но все така важен за развоя на събитията…

Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Елизабет Дебики, Димпъл Кападия, Майкъл Кейн и Кенет Брана са основните имена в актьорския състав, който ще се бори за заветната статуетка. Филмът е номиран в две категории – за най-добри декори и за визуални ефекти.

Оскари Оскарите идват, а в А1 Видеотека става все по-интересно А1 Блог

Юда и черният Месия

Последният филм от импровизираната ни класация ще се появи в каталога на А1 Видеотека малко след като стане ясно дали и колко награди е получил на Оскарите. „Юда и черният Месия“ ще може да бъде наеман от 6 май от абонатите на A1 Xplore TV. С него зрителите ще проследят истинската история на активист от организацията „Черните пантери“ в едно много по-различно за афроамериканците в САЩ време…

На 93-тите Награди на Академията биографичната историческа драма ще се бори за отличия за най-добър филм, за кинематография, оригинална музика, оригинален сценарий, и разбира се – за главна мъжка роля за Даниел Калууя, и поддържаща мъжка роля за Лакийт Станфийлд.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*