5 причини да изберете 5G смартфон още сега

Интернет мрежите от пето поколение се развиват с бързи темпове както в глобален мащаб, така и у нас. Паралелно с тях, еволюцията на смартфоните също се стреми към адаптация в посока свързаност към новото поколение мобилни мрежи.

Бъдещето на смартфоните определено е в посока 5G технологиите. Все повече модели смартфони с възможности за свързване към 5G мрежи се появят на пазара. В това отношение А1 продължава да бъде лидер на пазара в България. Само седмица след придобиването на постоянни честоти, стартира и първият 5G план у нас.

Все повече се разширява и списъкът със смартфони могат да работят в 5G мрежата на А1. Въпросът, който си задават много потребители, е не дали, а кога да закупят първото си 5G устройство. Има поне пет добри причини това да се случи още сега.

1 – Вече има достатъчно голям избор

Ще изчакам да излязат повече модели“. Това е един от доводите, с който потребители отлагат купуването на ново устройство, готово да се справи с мрежата от пето поколение. В същото време, в онлайн магазина на А1 вече могат да бъдат открити куп 5G модели,

Бързо премина периодът, в което те бяха ограничени до високия ценови клас. Редица модели на Samsung, Xiaomi, както и на TCL предлагат технологията на достъпни цени. Всички големи производители се насочват в разработването на модели, които могат да работят с 5G мрежи.

Склонните да инвестират в устройство от високия клас също имат богат избор – серията 12 на iPhone, всички варианти на Samsung S21 и още много.

2 – Невероятните характеристики на 5G

Две от най-важните характеристики на новото поколение мрежи биха се харесали на всеки активен интернет потребител, който обича да сърфира в интернет със своя смартфон. Става дума за скорост и ниско времезакъснение (латентност), които 5G предлага. Скоростите на 5G мрежата на А1 достигат до над 1000 Mbps, с което гледането на видеа, стрийминги и филми във FHD, 4k или 8k щe може да се извършва с лекота.

Необосновани са твърденията, че 5G няма да промени нищо значимо за обикновения потребител. Възможността да теглиш цели филми на мобилно устройство, при това в HD качество доскоро звучеше невъзможно.

Като нищо по-малко от революция не може да се определи и това, което очаква мобилния гейминг. Лагът ще остане в миналото, а пред любителите на игрите ще се открият нови възможности.

3 – Покритието вече обхваща всички големи градове и курорти

5G технологията се развива с много бързи темпове у нас, независимо че са необходими сериозни инвестиции. Първите клетки на А1 започнаха работа в България неотдавна. В края на 2020 година София и Бургас станаха първите градове, в които мрежата на А1 можеше да се тества.

Днес, едва няколко месеца по-късно, 5G мрежата на А1 обхваща над 75 града и курорта в България, а развитието ѝ продължава със същата скорост. При това А1 работи с истинско 5G oборудване на сигурни европейски производители и на постоянни честоти от 3,6 GHz.

4 – Първият 5G план е тук (и е на промоция)

Когато избираме нов смартфон, особено в период, в който навлиза новото поколение мрежи, е важно да изберем подходящ мобилен план, с който да го комбинираме. За да отговори на търсенето и с визия за бъдещето, от април А1 лансира нов 5G мобилен план – А1 Unlimited.

Първият 5G тарифен план бе пуснат седмица след като А1 спечели търга за разпределение на радиочестотния спектър, който служи за 5G мрежата. Освен достъп до 5G, новият план ще предостави на потребителите неограничени мегабайти без лимит на максималната скорост, неограничени SMS и MMS и безкрайни минути, както и много други екстри.

Новият 5G мобилен план идва с промоционална цена от 34,99 лв. на месец до края на април. Закупилите го в този период ще плащат промоционална цена за целия срок на договора.

5 – 5G мрежа вече и в роуминг  

Макар все още да се намираме в пандемия, много хора вече планират своите почивки за летния сезон. Всички се надяваме пътуванията да станат отново част от живота ни час по-скоро.

Именно затова с новия план А1 предлага и 5G роуминг в Европа и САЩ. По този начин А1 се нарежда сред малкото телекоми в света, които предлагат тази услуга. Това означава, че всеки, който разполага с 5G смартфон, ще може да се наслаждава на невероятните характеристики на 5G технологията и в чужбина.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*