Net Box носи 5G и в дома

Преди време домът беше единственото място, където можеше да имаш достъп до световната мрежа. Той не беше особено бърз и спираше работата на стационарния телефон, но все пак – всяка къща постепенно се сдоби със своя прозорец към дигиталния свят.

Днес интернет вече се е превърнал в неизменна част от ежедневието на голяма част от населението –  ползваме го през устройства като смартфони, таблети и други мобилни джаджи. С тях носим своя прозорец в дигиталния свят навсякъде със себе си. След като А1 стартира своята 5G услуга в България, мобилните мрежи достигнаха нови висоти – с истински високи скорости, минимално времезакъснение и неограничени планове.

В същото време не навсякъде в крайградски зони и малките градове има възможност за достъп до фиксирана услуга. Ако тези места обаче имат 5G покритие – те могат да се възползват от него с услугата Net Box и новия 5G Wi-Fi рутер, които идват с план Net Box Unlimited.

Промяна към 5G бъдеще

Всъщност и към момента А1 предлага интернет през мобилната мрежа чрез услугата Net Box, като устройството, включено към услугата, работи в 3G и 4G мрежата на А1. Самото устройство представлява Wi-Fi рутер, който предоставя интернет навсякъде в дома, дори и в по-малки населени места с ограничена или липса на фиксирана свързаност. Новото и различно в случая, че Wi-Fi рутерът работи както в 5G мрежа (в допълнение към 3G и 4G), така и в две честотни ленти – 2,4 GHz и 5 GHz т.е. Wi-Fi рутерът е двулентов. Това дава на клиентите възможност за избор на по-подходящата и бърза честотна лента за неговото домакинство и нужди.

Новият план Net Box Unlimited от А1 надгражда съществуващата Net Box услуга, разкривайки нови възможности за всички клиенти. Услугата се предоставя чрез един тарифен план, в който 5G Wi-Fi устройството е включено промоционално в цената на плана.

Цената на месечния тарифен план, при сключен договор за две години, е 49,99 лева на месец, в случай че на адреса има инсталирана сателитна телевизия от А1. Телекомът постоянно надгражда своята 5G мрежа и тя вече е достъпна до над 75 града и курорта в страната или за приблизително 50 процента от населението на страната на открито.

Свобода с неограничени гигабайти

Тарифният план Net Box Unlimited се отличава от останалите предложения и заради това, че с него няма ограничения на трафика на максимална скорост. Какво означава това за всички, които искат да се възползват от фиксиран интернет с 5G възможност от А1?

Неограниченият трафик ще помогне на всички потребители, които все още работят от вкъщи. Те ще могат да комуникират в реално време със своите клиенти или колеги, прехвърляйки големи файлове – презентации, видео, изображения с висока резолюция. Това е особено важно за хората, работещи в сферата на IT, графичния дизайн, обработката на големи масиви данни и други

От другата страна, всеки потребител, който използва домашната си мрежа за забавления, ще се радва на мигновеното отваряне на страници и значително по-бързо запазване на файловете. Стриймингът на видеа и филми от платформи като YouTube, HBO, Amazon Prime и много други също ще бъде с подобрено качество. Филмовият маратон няма да спре в лош моментзаради изчерпани гигабайти.

Когато говорим за гейминга пък, трябва да си дадем сметка, че това е сфера, в която предстои истинска революция. Неограничените гигабайти с Net Box Unlimited са само част от предимствата на технологията. Ниската латентност на 5G мрежата ще отвори много нови възможности пред любителите на видеоигрите.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*