Том и Джери: Филмът – и за деца, и за възрастни

Не всички герои от анимационните филми на близкото минало се радват на еднакво внимание от Холивуд. Минахме през всевъзможни екранизации, вдъхновени от Красавицата и Звярът, Снежанка (с все ловец), Пепеляшка и т.н. Дори няма да започваме да говорим за създадените по комикси анимации, а впоследствие и истински блокбъстъри от вселените на Marvel и DC.

В същото време герои като Том и Джери изглеждат имунизирани от възможността да пораснат. Техните перипетии са по своему детски и неправдоподобни, дори и по стандартите на киното. А и не на последно място – те са котка и мишка. Няма как да се направи игрален филм с котка и мишка в главната роля…

Или поне така си мислят тези, които не са гледали Том и Джери: Филмът – едно най-новите допълнения в А1 Видеотека – каталогс кинохитове и класики, достъпен за всички клиенти на ТВ услуга от А1 по технологията Xplore TV.

Как Том и Джери се върнаха на малкия екран

Излезлият през 2021 филм няма да развали образа на най-обичаните котка и мишка в очите на (вече порасналите) деца. Създателите на филма Framestore казват са себе си, че са 3D аниматори, които просто имат страст към 2D анимацията. Използвайки 3D/CGI анимация, те налагат образите на Том и Джери върху сцените, заснети от истинските актьори в реалния свят. Върху CGI ефектите обаче, те създават специален анимационен ефект, имитиращ не просто традиционното 2D, но с типичните за класическите детски цветове, контраст и осветеност.

Това, разбира се, далеч не е първият игрален филм с добавена анимация. В същото време вниманието към детайла прави особено впечатление и дори порасналите вече веднага ще забележат, че Том и Джери са буквално като излезли от детските филми, които са гледали преди години.

За вдъхновение аниматорите са гледали с часове наред кадри от кратките филмчета с Том и Джери. Изучавали са движенията им, типичните за тях жестове и различните комични ситуации, започвайки с кадри, създадени още от 50-те години на миналия век. Това им позволява да създадат верни с оригинала герои в реалния свят.

Живият игрален състав

Без да разваляме изненадата – последните приключения на Том и Джери са в изискан хотел в Ню Йорк. Мишки там не са добре желани, а младата и амбициозна Кайла (Клоуи Морец) трябва да се справи бързо с нежелан натрапник. Притиснат от наближаващото важно събитие и строгия ѝ шеф Терънс (Майкъл Пеня), тя наема котка, за да се справи с проблема.

Котката, разбира се, е Том, който е озвучаван от Кайджи Танг и рапърът Ти-Пейн. Гласът на хитрия Джери пък Андре Солюзо. Tримата вършат страхотна работа и си струва да бъдат споменати, защото в кредитите на филма шеговито е написано, че Том и Джери са озвучени от самите себе си.

Как да гледаш филма с А1 Видеотека

Това е филм, който обещава да бъде забавен и за малки, и за големи. В същото време – посещението на киносалон с „малките“ в семейството е логистично предизвикателство и всеки родител го знае. В това отношение богатата на филми А1 Видеотека е особено добър помощник. „Том и Джери: Филмът“ може да бъде открит там, а компания му правят редица заглавия за малките зрители.

Опцията е налична в потребителския интерфейс на всички клиенти на ТВ услуга на А1 по технологията Xplore TV. Потребителите могат да избират между различни тарифни планове, но А1 Видеотеката е включена във всеки един от тях. Същото важи и за закупилите двоен пакет с телевизия и интернет от А1.

И тъй като видеото по желание е бъдещето на малкия екран – А1 Видеотека обещава да добавя все повече и повече заглавия в своя и без това богат каталог.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*