Новите сгъваеми смартфони на Samsung предлагат значителни подобрения

Samsung запази традицията да представя нови устройства през август. Напоследък месецът стана дебютен за сгъваемите смартфони на компанията. И тази година това е така, като тя представи новото поколение на Fold и Flip, като заедно с тях показа и нов умен часовник и безжични слушалки.

Флагман на гамата е Galaxy Z Fold3 5G, следван от Galaxy Z Flip3 5G. Дизайнът на двете устройства е сходен с този на предшествениците им, но с множество подобрения. Корпусите им са с рейтинг IPX8, който осигурява защита от дъжд и потапяния във вода. Освен това са изработени от Armor Aluminum – алуминиева сплав, която Samsung казва, че е най-здравата използвана в неин смартфон досега.

Дисплеите на двата телефона също са по-здрави и защитени с Corning Gorilla Glass Victus. Върху тях е добавен и протектор, който е с 80% по-здрав. Пантите също са подобрени, като са по-здрави и са тествани, че могат да издържат поне 200 000 сгъвания.

Samsung Новите сгъваеми смартфони на Samsung предлагат значителни подобрения А1 Блог

Fold3 5G – готов за мултитаскинг и здрава работа

Големият сгъваем смартфон е насочен към потребителите, които търсят максимум производителност. Устройството предлага голям 7.6-инчов основен дисплей, който е с 29% по-висока яркост, но и консумира по-малко електричество. Освен това използва скрита под дисплея камера за селфита. Тя е 4МР, като е достатъчна за видеочат.

Както основният дисплей, така и външният, вече са със 120Hz опресняване на картината. Външният дисплей има 10МР камера, която е в прорез. Освен това Fold3 има и тройна основна камера с три сензора по 12МР всеки.

Обновеният смартфон залага много на продуктивността. Той получава поддръжка на стилуса S Pen, като ще има две версии – S Pen Fold Edition и S Pen Pro, които са направени с функция за защита на основния дисплей.

Смартфонът има и обновен Flex режим за продуктивност с възможност за разделяне на дисплея на зони, подреждане на приложенията в прозорци и др. Устройството е с по-тънък корпус, но батерията е с капацитет 4400mAh. Има и процесор с 8 ядра и произведен по 5нм технология, 12GB RAM и до 512GB памет за файлове. Операционната система е Android 11 с допълнителните софтуерни подобрения на Samsung.

Samsung Новите сгъваеми смартфони на Samsung предлагат значителни подобрения А1 Блог

Flip3 5G – компактен, лек, елегантен

Компактният сгъваем телефон получава 4 пъти по-голям външен дисплей с поддръжка на уиджети. Основният дисплей запазва размерите си, но получава 120Hz опресняване на картината и подобрена панта, която позволява поставянето на устройството в най-различни позиции за удобство на потребителя. Flex режимът също оптимизира продуктивността и дава повече функции, като например селфи със свободни ръце.

Flip3 има и говорители с Dolby Atmos технология, като има и същия мощен хардуер като Fold3, като оперативната памет е 8GB, а тази за файлове е до 256GB. Камерата за селфита на Flip3 е 10МР в прорез на основния дисплей. Основната камера е двойна с два сензора по 12МР. Капацитетът на батерията е 3300mAh, а операционната система е Android 11, отново с допълнителните софтуерни функции на Samsung.

Какво още видяхме на Galaxy Unpacked

Заедно с двата смартфона Samsung представи и още две устройства. Това са Galaxy Watch4 и Galaxy Buds2.

Умният часовник ще е в две версии – Watch4 и Watch4 Classic. Това са първите модели на компанията с Wear OS – платформата, която Samsung и Google разработват заедно. Към тях е добавен и One UI Watch на Samsung – интерфейс на компанията специално за умни аксесоари.

Моделите имат множество функции за здраве и проследяване на тренировки. Те имат нов сензор с повече възможности и може да измерва кръвно налягане, сърдечен ритъм, сатурация и дори композиция на тялото – метаболизъм, вода, мазнини и др. Измерването се прави за 15 секунди и използва 2400 точки за анализ.

Galaxy Watch4 имат 20% по-мощен процесор, 50% повече RAM и 10 пъти по-бърз графичен процесор от предишното поколение. На разположение са и 16GB памет за файлове, като има и eSIM за разговори и мобилна връзка. Компанията казва, че часовникът осигурява 40 часа работа с едно зареждане и поддържа бързо презареждане, при което за 30 минути се осигуряват 10 часа работа.

Безжичните слушалки Galaxy Buds2 са преработени с мисъл да са удобни за целодневно носене и да осигуряват по-високо качество на звука. Те са двупосочни, като могат да се използват за разговори, като имат и активна изолация на шума, която може да се регулира на три степени според предпочитанията на потребителя. Самите слушалки са по-малки и леки, като през приложението си могат да помагат на потребителя да открие как да ги носи най-удобно.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*