Игри, които можеш да играеш само с Google

Времето сякаш става непоносимо бавно, когато скучаете. Особено ако остават още няколко часа до края на работния ден. На много компютри, особено в корпоративна среда, няма как да се инсталират игри. Достъпът до много сайтове с такива също е ограничен.

Разбира се, сигурни сме, че вие не сте човек, който би играл игри в работно време. И все пак, чисто хипотетично, ако някога просто се наложи такава ситуация, има някои неща, които може да направите само с помощта на добрия стар Google. По-долу ще прочетете за няколко игри, които можете да поиграете благодарение на него.

Динозавърът

Да, това е същата тази игра, която хората познават до болка от екрана на Google Chrome. Винаги когато интернет връзката спре, на страницата на браузъра се зарежда мини-играта. Механиката е, меко казано, лесна за разбиране. Трябва просто да натиснете интервала на клавиатурата и да го натискате отнововсеки път когато T-Rex наближи кактус. По-добрите играчи знаят, че има и птици, при които трябва да се заляга със стрелка надолу.

Знаете ли обаче как да играете, когато има интернет. „Тайната“ ѝ локация е на този адрес: https://trex-runner.com/ . Там може да откриете още поле, в което да въведете имеили псевдоним, ако решите,с който да участвате в класирането за деня. Награди няма, освен уважението на световната скучаеща общност.

Пасианс

Тази класическа игра е важна част от живота на всеки мързелуващ служител в офиса вече три десетилетия. Сега можете да я играете и вие, дори и да не е инсталирана на компютъра ви. Всичко, което трябва да направите, е да напишете Solitaire Play в търсачката на Google. Вместо обичайния списък с резултати ще се зареди поле за начало на играта.

От тук нататък трябва само да изберете бутона „Играй“ и нивото на трудност. „Лесно“ си е доста лесно. Един наистина уважаващ себе си скучаещ офис работник би посегнал смело към опцията „Трудно“. Иначе самата игра по нищо не се различава от стандартния пасианс, който всички познаваме. Местите картите с мишката, а целта е да изчистите полето си.

Google Doodle

Вече доста години Google си има традиция да показва истински произведения на изкуството вместо обичайното си лого. Смяната се прави на най-различни празници, както и във връзка с актуалните събития на деня. Google нарича тези алтернативни изображения с галеното име Google Doodle.

И макар повечето от тях да са просто изображения, то в последно време Google прави цели интерактивни игри. Проблемът е, че те остават най-много по 24 часа. Има обаче тайно място, където може да откриете всички интерактивни игри, направени от интернет гиганта. Ще ви спестим малко търсене – просто последвайте този ЛИНК.

И още много

Всъщност игрите в Google не са никак малко и трудно биха могли да бъдат обхванати само в една статия. Повечето от тях могат да бъдат открити в браузъра Google Chrome и си взаимодействат с неговите елементи. Например, ако напишете Google Gravity в търсачката, ще видите как елементите на екрана изпитват привличането на гравитацията… към долната част на екрана.

Любителите на класическата игра StarCraft пък могат да пробват да напишат Zerg Rush. Интензивното кликане, което следва, действително напомня контролирането на орда зерглинги, но и тези, които са играли само Диабло, ще се справят. Но стига с препратките към класически игри, защото може да разкрием и как се играе Pac-Man. Най-забавно ще е да потърсите из възможностите на Google и сами.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*