Какви са слуховете за новия iPhone?

Несъмнено всички фенове на Apple продукти тръпнат в очакване на новия модел iPhone по това време на годината. По традиция компанията обявява новите си попълнения в колекцията от устройства през есента и абсолютно винаги във вторник. Дали това е бил късметлийският ден от седмицата на Стив Джобс, можем само да гадаем. И все пак, събитието се очаква да се случи през септември тази година, когато Apple ще представят завършения вариант на новия си iPhone.

Как ще се нарича новата серия на iPhone

Отбягваме да го наричаме с конкретно име, защото съществуват доста дебати по темата. Към днешна дата дигиталният лидер все още не е разкрил окончателното наименование на тазгодишния модел. Част от причините за това е, че за новия продукт не се очакват съществени визуални разлики от предходния модел iPhone 12.

Друга причина е числото 13 и всички суеверия, които го съпътстват. Любопитен факт е, че при проведено проучване по темата на американски сайт74% от 3 000 участници споделят притеснения относно фаталното  число 13. Дали това няма да накара технологичният гигант да пропусне 13 и да измисли друго наименование?

Какви са слуховете за него – какво ще се запази от предишната серия

Без значение дали го наричаме iPhone 12 S, iPhone 13 или направо 14, телефонът от ново поколение определено ще си заслужава, предвид слуховете в технологичния сектор.

Както вече знаем, брандът има тенденцията да се придържа към сходни дизайни в рамките на няколко години, преди да избухне с нещо революционно. От новия iPhone се очаква по-скоро първото. Според вече изтеклите прототипи на апарататой доста ще прилича на предшественика си от серия 12, но с подобрения. Размерът на дисплея и разположението на камерите в заоблен четвъртит прозорец остават същите.

Друго, на което марката държи, е типичният iPhone Lightning порт за зареждане. Дълго време се коментираше, че Apple обмислят да преминат към стандартизиран C-type порт, но уви това остава само мираж за момента, въпреки че щеше да улесни доста потребителите. От компанията твърдят, че iPhone Lightning портът е по-безопасен и издръжлив от този, който Android производителите предлагат, тъй като няма отвор в буксата.

В този ред на мисли, отново не очакваме да добавят жак за слушалки, тъй като вече масово потребителите се наслаждават на страхотните безжични AirPods. R&D екипът им работи по доста и все впечатляващи подобрения по този продукт. Идеите за мащабния обем памет на апарата от 1TB също не се очакват в тазгодишната колекция. Pro моделите от новата серия iPhone най-вероятно ще имат до 512 GB памет.

Основни новости, очаквани при iPhone 13

Със сигурност може да се очакват интересни подобрения в новата серия на Apple, която потребителите чакат цяла година.. Според слуховете основна разлика ще има в по-големите лещи на камерите, ако трябва да сме по-точни –1.7мм. Експертите очакват камери с широк ъгъл и 48 MP сензор. Размерът на микрофоните също ще търпи промени, като прогнозите са, че ще бъдат два пъти по-мощни от тези на iPhone 12.

Запознати източници твърдят още, че Apple са успели да редуцират площта на процепа в горния край на телефона, където е позициониран Face ID детектора, което дава възможност за леко уголемяване на дисплея.

Какво друго очакваме от Apple

Технологичният лидер подготвя и доста други пикантни изненади за своите потребители. Предстои в най-скоро време да демонстрират подобренията си в новия модел AirPods 3, който всички фенове на марката очакват вече доста време. Съществуват слухове, че новите безжични слушалки ще притежават допълнителни Health сензори, които да помагат за следенето на различни телесни показатели.

Подобни допълнителни функции се разработват и при новия Apple Watch 7, за който се говори, че е възможно да има функции за следене на нивото на алкохолно съдържание в кръвта и др. А във връзка с така „модерното“ носене на маски в последната година и половина, разработват и Face ID сензори, базирани на телесна температура в допълнение към лицевите белези, за да улеснят максимално достъпа до телефона.

По всичко личи, че Apple продължават да работят за здравословния начин на живот на потребителя, тема все по-важна и актуална в днешно време.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*