Samsung добавя практични нови функции в Galaxy Watch4

Samsung представи комплект нови функции за новия умен часовник Galaxy Watch4 Series. Новостите идват като софтуерна актуализация за часовника и разпространението им към потребителите вече започна.

Компанията поставя фокус над практичността и възможностите за персонализиране на устройствата. Samsung казва, че модерните технологии трябва да са не само практични, но и да са в синхрон с личните предпочитания и стил на хората. Именно комбинирането на практичността и персонализирането на устройството са в основата на новостите за Watch4.

По-красив и с повече информация

Персонализирането означава повече възможности за избор на дисплей на часовника. Samsung добавя още четири дизайна, които са насочени към различни цели и желания на потребителя. Например Info Brick дава основна информация за текущите показатели като крачки, пулс, калории и др. Basic Dashboard предлага по-различен дизайн, който може да показва часови зони, температурата, крачките и др.

Има и изцяло нов дисплей с фокус върху по-подробно и красиво представяне на данните за синоптичната прогноза. Дисплеят Live Wallpaper пък предлага селекция анимирани тапети от сгъваемите телефони Z Flip3 и Z Fold 3 на Samsung. Потребителят може да избира различни данни, които да се показват на дисплеите и така да ги персонализира още повече. Ще се предлага дори възможност за слагане на анимиран GIF.

Samsung добавя и по-атрактивни анимации за ежедневното предизвикателство за направени крачки. Целта на забавната виртуална мечка е да мотивира потребителя да е по-активен и да изпълни поставените цели.

Повече практичност и спокойствие

От гледна точка на удобствата, Watch4 получава подобрени функции за управление с жестове. Например потребителят може да отговаря на входящи обаждания с двукратно сгъване на ръката в лакътя или да отхвърли обаждане или аларма със завъртане на китката.

Освен това Watch4 вече ще поддържа и отваряне на приложение или активиране на функция на часовника със жест. Например симулиране на почукване на врата с китката ще може да се отвори предварително избрано приложение. Също така може да се направи и връзка с други умни устройства и жестът да включи лампа например. Целта е максимално улеснение на потребителя във всеки един момент.

Watch4 ще се грижи и по-добре за потребителя в случай на инцидент. Часовникът получава подобрен режим за засичане на падане. Потребителят може да настройва неговата чувствителност и да избира различни ситуации – например да се следи само за падане по време на тренировка, както досега, или при нормални ситуации или дори при стоене на място. При засичане на падането,  часовникът ще може да изпраща и SOS известие до четири предварително избрани номера. Това ще направи функцията полезна и за възрастни и трудноподвижни хора.

Всички новости вече се изпращат до активните Watch4 устройства. Конкретният момент на пристигане до даден потребител ще зависи от региона, но моделите само с Bluetooth ще са първите, които ще ги получат.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*