Домашната баница или мечтата на едно дете

Хората сме различни. Майките – също. Но ни обединява желанието и волята да видим щастието в очите на децата си. За 37-годишната Айше радостта се появява под доста необичайната форма на… готварска печка. На нея заедно с 14-годишната си дъщеря Кадер могат да приготвят любимата домашна баница, която момичето толкова обича.

За Кадер и майка ѝ в ролята на феята-кръстница от приказките се появяват приемните родители от Националната асоциация за приемна грижа, които заедно с А1 провеждат инициативата „Родители+“. Те научават, че майката Айше се грижи като личен асистент на Кадер, която е с множество увреждания и не може да се справя сама. Затова и не може да намери постоянна работа. Двете живеят на квартира, в която няма дори готварска печка.

Участниците в инициативата на НАПГ и А1 се стремят да помагат точно на хора, изпаднали в беда, така че да съумеят да се грижат за децата си и да се избегне риска от раздяла. Приемните родители от НАПГ помагат с материална и морална подкрепа на уязвими семейства като това на Айше и Кадер, които се нуждаят точно от печка, с която да си готвят в малката квартира. А Айше и Кадер обичат да готвят, особено любимата на момичето баница, която преди са приготвяли единствено, когато са гостували на баба на село.

Понякога за щастието в очите на дете е нужно само парче домашна баница, която е направило заедно с мама.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*