Доброволците от А1 и тяхната мисия за по-красив и зелен град

Освен при развитието на новите технологии, в А1 си поставяме високи цели и при подпомагането на дейностите в полза на природата и тези, които се нуждаят от подкрепа.

През ноември стартирахме трескава подготовка по организация на цял доброволчески уикенд, изпълнен с различни дейности, съвместно със Столична община. Започнахме с покана към колегите, продължихме с набавяне на подходящите материали, а в уречените дни още от сутринта се заредихме с много добро настроение и желание за работа.

Големият доброволчески уикенд в центъра на София

Десетки пейки пред летния театър в Борисовата градина, оградата около Езерото с патиците, както и пейките на пешеходната алея пред НДК, се нуждаеха от пребоядисване, за да могат да посрещат гражданите и гостите на града в пълния си блясък. Ето защо ние „се въоръжихме“ с по чифт ръкавици и запретнахме ръкави.

Над 100 служители участваха в доброволческия ни уикенд! Числото е голямо, но това, което ни радва още повече е, че за пореден път доказахме, че доброто е заразно, защото част от колегите ни се присъединиха заедно с техните семейства и деца. Ставайки свидетели на инициативата и вдъхновени от нашата кауза, на място съвсем спонтанно се включиха още и граждани, на които предадохме част от нашия позитивен екипен дух и ни помогнаха да разкрасим местата.

Така слънчевият ноемврийски уикенд за част от нашите колеги, а и не само, премина в облагородяване на три от популярните локации в столицата ни, които се посещават ежедневно от стотици хора.

Доброволци на А1 освежават пейки, кошчета и огради в Борисовата градина

Зелената мисия на А1

Озарихме вида на парковете не само с нова боя, но и с много усмивки, обаче нямаше как да спрем дотук! Резултатите ни мотивираха да направим още нещо за градската среда, така че тя да бъде не само по-цветна, но и по-зелена.

Ето защо само седмица по-късно организирахме още една доброволческа акция, този път заедно с представители на Фондация ЕкоОбщност, които ни дадоха насоки за правилното изпълнение на работата и подбраха нужните ни растителни видове. Целта ни беше да превърнем междублоковото пространство до 108-мо училище в квартал Дружба в едно по-зелено място, като засадим различни дървета, подходящи за пространството и сезона. Събрахме малък и сърцат екип от колеги-ентусиасти и техните семейства, които чрез засаждането на близо 20 паркови дървета допринесоха за по-чист въздух в столицата и осигуряване на така нужната за мястото естествена сянка.

Благодарим на всички участници, които активно се включиха в мисията ни да направим пространствата по-приветливи, както и на тези, които ни съдействаха с организацията! Ако искате и вие да се потопите поне отчасти в нашето доброволческо настроение, разгледайте галерията ни със снимки по-долу.

Нови дървета се появяват в столичния квартал Дружба

Още по темата

 1. Ваня Йорданова says:

  Поздравявам ви за хубавите инициативи,висока чест Ви прави
  Аз бях преди години доброволец в сдружение на родители с деца с физически и ментални увреждания Бъдеще 2002 гр, Сопот област Пловдив,като организирах благотворителен концерт с благотворителна изложба,
  Сега отново съм се заела с тази инициатива

  Гордея се с вас
  Заедно за България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*