Над 110 деца опознават света “от А1 до Я”

Цели 6 дни, 12 работилници и над 110 участници! Тези числа описват резултатите от провелите се онлайн работилници „Опознай света от А1 до Я“ с Детски научен център Музейко, които организирахме за децата на нашите служители от А1. Емоциите, които предизвикахме у децата, песните, които пяха в хор, и вдъхновението, което получиха по време на срещите, не може да бъде описано с числа. Е, все пак чрез няколко снимки „в действие“ и споделени впечатления ще опитаме да ви пренесем в чудния свят на горските птици и митичните дракони, от който станаха част децата.

А1 Над 110 деца опознават света “от А1 до Я” А1 Блог

Как технологиите могат да ни пренесат в света на науката по интересен начин?

Противоепидемичните мерки може и да ограничиха възможностите да организираме активност на живо по повод Деня на народните будители, както сме правили през изминали години, но пък точно това ни даде неочаквана възможност.,Благодарение на технологиите успяхме да пренесем част от света на науката в дома на всеки малък откривател чрез любопитни факти и незабравими легенди по различните теми.

Всички участници усетиха духа на „Музейко“, почерпиха полезно знание и се убедиха на практика, че обучението в онлайн среда може да бъде несравнимо забавно преживяване с правилно зададени теми, необходимия подход, интересни лектори и добра предварителна организация. В хода на провеждането на онлайн работилниците към част от децата се присъединиха и техните братя и сестри, което допълнително увеличи заинтригуваните от нови знания малчугани.

А1 Над 110 деца опознават света “от А1 до Я” А1 БлогА1 Над 110 деца опознават света “от А1 до Я” А1 Блог

Малко поводи за размисъл за нас – възрастните:

  • Част от децата пяха като птиците, а други се питаха какъв звук издава драконът. Вие знаете ли какъв звук издава кукувицата или как звучи ревът на дракона?
  • Бяхте ли правили връзка между гърци и дракони? След като разнищиха темата за тези митични създания, малчуганите научиха, че всъщност те идват от гръцката митология.
  • Повечето деца се запитаха дали чухалчето го има и в други градове в България, щом част от техните приятели в столицата често чуват песните му през нощта. А вие знаете ли местообитанието на тази птица?

Любопитните малчугани зададоха още стотици интересни въпроси, на които водещите от Музейко с радост отговориха, а пеенето продължи и след края на срещите.

За вдъхновение ви представяме и няколко произведения от сръчните ръчички на децата на нашите колеги, които с гордост споделиха с нас!

А1 Над 110 деца опознават света “от А1 до Я” А1 Блог А1 Над 110 деца опознават света “от А1 до Я” А1 Блог А1 Над 110 деца опознават света “от А1 до Я” А1 Блог

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*