Видео магазинът: онлайн пазаруване на друго ниво

Да пазаруваш от дома си отдавна не е новост, особено по време на пандемия. Да получиш консултация на живо чрез видео връзка от експерт, който да отговори на всичките ти въпроси, да ти демонстрира избрания продукт или услуга и да ти помогне да ги купиш бързо и удобно онлайн е нещо съвсем различно. А що се отнася до телекомуникации, в България все още е възможно само с А1.

Как работи

Екип от професионалисти са на разположение всеки делничен ден oт 09:00 до 20:00 часа и в събота и неделя от 10:00 до 18:00 часа през сайта на компанията. За удобство на клиентите, на всяка страница с продукти и услуги има бутон за бърза връзка с тях. Видео връзката се осъществява еднопосочно – вие виждате представителите на А1, те вас не, затова няма нужда да се притеснявате къде се намирате в момента. Достатъчно е само да се чувате и да ги виждате.

Видео магазин Видео магазинът: онлайн пазаруване на друго ниво А1 Блог

Услугите, които предлага

На практика всички услуги, които компанията предлага на индивидуални клиенти, както във всеки физически магазин на А1. Можете да смените тарифния си план, да си изберете устройство, да се запознаете с функциите на A1 Xplore TV или A1 Wallet, да преподпишете договора си или да сключите нов. Всъщност, магазинът си е съвсем истински физически, просто вие няма нужда да бъдете в него, за да направите всичко това.

Технологиите, които ни свързват

Звучи просто, като връзка през стандартна онлайн платформа, но всъщност не е точно така. Колегите в нашия видео магазин разполагат с някои доста полезни „играчки“, които да улесняват работата им и да създадат пълното изживяване на пазаруване в реален магазин.

Например, екипът ни разполага със специална камера с висока резолюция, която да им помага в демонстрациите на различни устройства и техните функционалности. Чрез нея, когато консултантът показва възможностите му, клиентът вижда всичко с отлично качество, все едно го държи в собствените си ръце.

Видео магазин Видео магазинът: онлайн пазаруване на друго ниво А1 Блог

С единствена по рода си функционалност пък демонстрираме интерактивната телевизия Xplore TV от А1 директно във видео обаждането, където клиентът лесно може да оцени всички предимства. Така може да се запознае с възможностите ѝ в реално време и да се научи да използва всяка интерактивна функция от дистанционното с помощта на специална графика и на нашите гуру специалисти.

Видео магазин Видео магазинът: онлайн пазаруване на друго ниво А1 Блог

Най-новата придобивка

От съвсем скоро видео магазинът на А1 вече използва и изкуствен интелект – чат бот, който да приема запитвания на клиентите във времето, в което магазинът не работи. Това позволява на клиентите да се свържат с него по всяко време на денонощието. На този етап ботът записва запитването, а екипът на магазина се свързва с клиента в посочения от него удобен часови прозорец в следващ работен ден, за да уточнят детайли по искането и да входират заявка свързана с нов тарифен план, покупка на устройство или интернет и телевизия. В бъдеще той ще започне да работи и обслужва клиентите „самостоятелно“.

Екипът

В момента реалният магазин, който обслужва видео магазина, е само един с екип от 5 консултанти и мениджър. Всички те са работили и в някои от физическите магазини на А1 преди да станат част от видео магазина. С нарастването на броя на клиентите, които използват услугите му – в момента около 3 000 на месец, предстои в бъдеще и екипът да се разшири.

Видео магазин Видео магазинът: онлайн пазаруване на друго ниво А1 БлогПредставяме ви Цветелина Чобанова, консултант във видео магазина ни.

Цветелина е част от екипа на А1 от 2016 година, а във видео магазина е от март 2020. Свободното си време Цветелина посвещава на семейството си и на книгите, а за служебното научете повече от отговорите ѝ.

Каква е най-голямата разлика в сравнение с работата в истински магазин?

Времето и вниманието, което посвещаваме на клиентите. Тук имаме повече време да отговорим на въпросите им, да разрешим казус или да направим продажба.

Как реагират клиентите, когато се свържат с вас?

Много положително. Те виждат видео магазина като нещо ново и иновативно, от което се радват да бъдат част.

Спомняш ли си контакт с клиент, който е бил по-специален?

Всички клиенти и контакти са специални за мен. 🙂

Защо, според теб, клиентите използват видео магазин?

Защото с едно позвъняване клиента би могъл да си свърши работа бързо и лесно, без да се налага да чака по опашки и без да губи ценно време. А времето е най-ценно за всички, включително за нашите клиенти.

Какви са най-честите въпроси на клиентите?

Най-вече за устройства и тарифни планове, които са най-подходящи за тях, както и за допълнителни подробности и разяснения относно услугите, които ползват или казус, който имат.

Защо ти харесва да работиш във видео магазина на А1?

Защото тук се чувствам добре и спокойно мога да си върша работата. 🙂

Видео магазин Видео магазинът: онлайн пазаруване на друго ниво А1 Блог

 

Снимки: Симеон Мешалов

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*