Подарихме мъничко вълшебство на най-големите герои

В България годишно преждевременно се раждат хиляди недоносени бебета – всяко десето родено бебе. И противно на разбирането, че недоносени са тези, родени след 24 г.с., всъщност всяко бебе, родено преди термин, би могло да се счита за недоносено. Макар мъниците, достигнали до 37 г.с., да не са толкова уязвими, те все пак не са достигнали здравословното за тях тегло, до което биха наддали, ако още бяха в утробата. Преждевременно роденото бебе може да тежи от около 600 до 2500 гр., най-често има проблеми с дихателната система, заради които е нужно да остане в неонатологичното отделение по-дълго време – често месеци.

бебета Подарихме мъничко вълшебство на най-големите герои А1 Блог

Как чрез пазаруване подарихме „мъничко вълшебство“?

Независимо в коя гестационна седмица се ражда и какво е теглото на недоносеното бебе, родителите му изпитват вълна от емоции – смесица между страх, радост, тъга и дори гняв, защото здравословното състояние на детето им крие редица рискове. Именно на тези семейства подадоха ръка близо 200 колеги от А1 чрез участие в Коледния благотворителен базар.

В полза на каузата на фондация „Нашите недоносени деца“ дарихме 7 000 лв., които ще подпомогнат осигуряването на качествена и съвременна медицинска грижа на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение. Средствата ще допринесат също за развитието на социална програма, която цели да даде равна възможност за психологическа подкрепа от квалифицирани специалисти на всяко семейство с преждевременно родено бебе, независимо от неговите финансови възможности, а също и ще подкрепим Център за детско развитие „Малки чудеса“, където се работи с преждевременно родените деца.

Трудно ли се събират 7 000 лв. само за няколко дни?

Коледният благотворителен базар премина в рамките на 4 дни в средата на най-празничния месец през 2021 г. Технологиите позволиха в него да се включат служители от всички дирекции от цялата страна, тъй като инициативата се проведе изцяло дигитално чрез вътрешната онлайн платформа Workplace, а всички плащания се случиха благодарение на дигиталния ни портфейл A1 Wallet. Пазаруването с кауза даде възможност на всеки да се сдобие с нещо от стотиците атрактивни предложения, разпределени в пет различни категории.

бебета Подарихме мъничко вълшебство на най-големите герои А1 Блог

Вярваме, че всеки е намерил по нещо красиво и полезно за себе си или за подарък на своите близки хора и няма как да бъде иначе, защото голямото пазаруване включваше в себе си стотици артикули и услуги от нашите корпоративни партньори и тези от A1 Club. Колегите можеха да избират от перфектни предложения за подарък на малките и пораснали деца от Mouse Toys, Детски научен център „Музейко“ или Hobby Games. Някои си гарантираха наслада за небцето от 100 грама сладки и Harmonica, други избраха кулинарни преживявания от METRO България или качествени български и международни вина от Винарска изба „Шато Ботево“ и seewines. Не бяха малко и тези, които се довериха на качествената козметика от Лидера Груп или се оборудваха с всичко, необходимо им за офиса и дома от Office 1. И последно, но не и по важност, десетки наши колеги се възползваха от традиционните ни предложения за свободно време, а именно книгите, като закупиха актуални и обичани заглавия от Ciela и Просвета.

Палитрата от предложения беше допълнена от нашите колеги Антоанета Николова, Галина Чучкова, Красимира Николчева, Милен Петров и Катерина Бозаджиева. Те предоставиха безвъзмездно техни лични артикули с автограф от популярни лица в България, ръчно изработени коледни украшения, специално подбрани детски подаръци и много други. Базарът предложи и още фенски артикули от любими известни спортисти, шеф-готвачи и други.

Защо го правим?

Резултатите не закъсняха – някои артикули бяха изчерпани още в първите часове от базара и в края продадохме в полза на каузата почти всичко, което беше налично. Така участниците в традиционния ни базар показаха за пореден път, че в А1 имаме общност, която вярва в дарителството и в това, че притежаваме силата да #ПомагамеЗА1. Тези 7 000 лв. са малка част от доброто, което направихме през 2021 г., и са само тласък на вълшебствата, които предстои да сътворим и през 2022 г.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*