Как да платим битовите си сметки бързо и лесно с A1 Wallet?

Спомняте ли си кога платихте сметките си за ток и вода за последно? Следите ли надлежно разходите си в тефтерче или отново загубихте листчето, на което ги бяхте сметнали? Плащането на битовите сметки не е една от най-приятните задачи за вършене, но за наше щастие новите технологии ни позволяват да улесним процеса многократно.

Новата функционалност на дигиталния портфейл А1 Wallet за плащане на битови сметки ще ви бъде верен съюзник в организацията на домашните задачи. Освен че осигурява постоянен достъп до вашите битови сметки, приложението ви известява чрез нотификации за постъпването на нови такива. А за да разберем пълната му функционалност, ще ви покажем процеса стъпка по стъпка.

1. Изтегляме приложението А1 Wallet от App Store за Apple клиенти или Google Play за Android потребители. Изтеглянето и регистрацията са напълно безплатни. За допълнителна сигурност трябва да въведете ПИН, който в последствие ще използвате при всяко влизане в приложението, както и да верифицирате акаунта си чрез снимки на личната си карта. Целият процес отнема по-малко от 5 мин.

 

 

2. След като сте приключили със стъпка 1, за услугата „Плащане на битови сметки“, кликнете на функция „Услуги“ в главното меню.

 

 

3. Отваряйки менюто, ще намерите опцията „Битови сметки“, където имате възможността да селектирате категорията услуги, които искате да заплатите. При избора на категория ще се появи и списъкът от доставчици на услуги за телефон, телевизия, ток, вода, парно или друг тип услуга.

4. Следва въвеждането на клиентските ви данни, например абонатен номер за съответната услуга, после натиснете бутона „Запази“, след което текущата сметка ще бъде добавена във вашия дигитален портфейл.

 

 

5. За извършване на плащане изберете бутон „Плати сметките“, което ще визуализира списък с „Моите сметки“. Дигиталният ви портфейл А1 Wallet ще изисква пръстов отпечатък, лицево разпознаване или ПИН всеки път, когато решите да платите битова сметка.

В момента всички абонати на дигиталния портфейл, независимо дали са абонати на други услуги от А1 или на абонаментните планове – Standard или Premium, могат да извършват плащания директно през приложението напълно безплатно до 15 март. След промоционалния период таксуването ще бъде 19 стотинки за Standard потребители и 10 стотинки за клиенти на Premium плана. Портфейлът включва доставчици на услуги като ВиК, електроразпределителни дружества, бързи кредити, банки и телекомуникационни оператори. За пълния списък на предлаганите услуги е необходимо само да влезете в дигиталният си портфейл.

А1 Wallet e съвместим с Android, iOS и HarmonyOS  мобилни устройства, и може да бъде изтеглен от съответно от Google Play, AppStore и AppGallery.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*