А1 и УНСС търсят талантливи студенти за Бизнес академия

Глобализацията и бързото развитие на технологиите пренаписаха правилата на глобалната икономика. За младите хора намирането на работа често е предизвикателство, а пандемията допълнително ограничи възможностите на много от тях да развият своите професионални умения. Именно затова бизнесите играят съществена роля в развитието на младите хора и подготовката им да бъдат пълноценни граждани на модерния свят.

Как се събират бизнесът и образованието?

Съвместната програма „А1 Бизнес академия с УНСС“ се провежда за пръв път и ще продължи до май 2022 година. С нея младежите, които са на прага на своя кариерен път, ще получат възможност да черпят директно от опита на утвърдени професионалисти в А1, като вземат участие в лекции и практически упражнения заедно със служителите на компанията. Служителите на А1 ще споделят своя професионален опит, преподавайки на студентите в четири ключови за бизнеса направления – финанси, маркетинг, управление на човешките ресурси и икономика и търговия.

Студентите, които се включат в направление „Финанси“, ще имат възможност да придобият знания и умения за работата в областта на счетоводството и по-конкретно – управление на приходи и разходи, финансови отчети и контролна среда. Тези от тях, които изберат сферата на „Маркетинга“, ще научат повече за изграждането на маркетингови стратегии, създаването на успешни брандове в дигитална среда и развитието им в социалните мрежи, както и създаването на дигитални реклами.

При направление „Управление на човешките ресурси“ студентите ще имат възможност да усвоят умения за изграждането на работодателска марка, програми за развитие и обучение, както и привличане на таланти. Тези, които проявят интерес към „Икономика/Търговия“, ще придобият ключови познания в сферата на малкия и средния бизнес и ICT бизнеса.

Програмата включва както теоретична част, така и практически задачи, което е предпоставка за изграждане на солидни основи в избраната сфера на бизнеса. Освен по четирите направления, студентите ще имат възможност да участват в редица тренинги за развиване на социални и меки умения, сред които „Ефективна комуникация“, „Презентационни умения“ и „Емоционална интелигентност“.

Кой може да се запише и докога?

Възпитаниците на УНСС, които искат да вземат участие в А1 Бизнес академия, трябва да са между 2 и 4 курс или в магистърска програма. За да кандидатстват за програмата, е необходимо да попълнят кратка регистрационна форма, като крайният срок за кандидатстване е 13 февруари, а обученията ще започнат в началото на март.

Покрилите критериите ще получат сертификат за успешно завършване на програмата, а за най-добре представилите се ще има допълнителни награди, както и покана да се включат в Лятната академия на А1. Бизнес академията се провежда в периода юли-септември и дава възможност за придобиване на реален опит в бизнес среда и работа по истински проекти съвместно с експерти в сферата. Не липсват и примери за възпитаници на лятната академия, които в последствие продължават работа в А1.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*