Как да си сред първите у нас, които ще имат Samsung Galaxy S22

Samsung продължи традицията да представя новия си флагман при смартфоните през февруари. Компанията пусна на пазара новата серия Galaxy S22, която предлага три модела устройства с различни характеристики – Samsung Galaxy S22, както и моделите S22+ и S22 Ultra.

Обявените на 9 февруари нови устройства от Galaxy S22 серията, както и новите таблети Tab S8, вече могат да бъдат поръчани онлайн от сайта на А1. За Galaxy S22 Ultra и трите нови таблета кампанията по предварителни поръчки ще продължи до 24 февруари, включително, а от следващия ден ще започнат доставките за най-нетърпеливите потребители. Galaxy S22+ и S22 също могат да се поръчат предварително, а официалният старт на доставките ще бъде потвърден допълнително.

А1 предлага новите модели със своите 5G тарифни планове на страхотни цени. Samsung Galaxy S22 се предлага на цени, започващи от 59,99 лева на месец при поръчка с тарифен план Unlimited Ultra. Предложенията за S22+ започват от 75,99 лева на месец, а тези за S22 Ultra – от 88,50 лева на месец за версията със 128 GB вградена памет и от 95,98 лева на месец за версията с 256 GB.

В дух с традициите, заложени от Samsung, лидер на гамата е Galaxy S22 Ultra, за който от компанията казват, че е най-мощният им смартфон в серията досега. Това ще е моделът за потребителите, които търсят устройство с висока продуктивност, мощна камера и множество възможности. Затова S22 Ultra е и своеобразен наследник на серията Note, като „взима“ от нея вградения стилус S Pen, както и част от неговите функции.

Samsung залага големи надежди на камерата си

S22 Ultra разполага с четворна основна камера. Първият сензор е със 108МР резолюция и широкоъгълен обектив, като при резолюция от 12МР е най-големият пикселен сензор на Samsung досега и така ще улавя повече светлина и детайли както при снимки, така и при видео. Вторият е с 12МР сензор  ултраширокоъгълен обектив. Третият е 10МР телефото с 10-кратно оптично увеличение, като има и още един 10МР сензор с телефото обектив, но с 3-кратно увеличение. Сензорите имат оптична стабилизация и използват и лазерна система за автофокус. Обективите са с усъвършенствано и много по-кристално чисто стъкло за елиминиране на отблясъците. Предната камера е 40МР.

Всички тези сензори могат да се оптимизират от изкуствен интелект, който оптимизира настройките и кадрите и улеснява потребителя. Системата може да кадрира автоматично видеото, да проследява до 10 души в кадър и още много. Има и интелигентни функции за портретни снимки, включително на домашни любимци. S22 Ultra разполага и с Nightography функции за нощни снимки.

Амбицията на Samsung е смартфонът да предлага най-високото качество на снимки и видео. За целта ще предлага и Expert RAW приложение и голяма свобода на снимане в изцяло ръчен режим, когато потребителят иска да развихри творчеството си.

Мощ и сигурност

S22 Ultra разполага с 64-битов, 8-ядрен процесор, произведен по 4нм технология, а оперативната памет може да е 8GB или 12GB.  Смартфонът има системи за машинно обучение и за обработка на данните за изкуствен интелект. Поддържа и Wi-Fi 6E, както и 5G, Bluetooth Dual Audio. Има и вградени стерео говорители с Dolby Atmos технология за съраунд озвучение.

Телефонът има батерия с капацитет 5000mAh, като поддържа и режим на бързо презареждане с 45W мощност. S22 Ultra е и сред първите устройства на Samsung, които ще се възползват от новата, удължена програма за софтуерна поддръжка на компанията. Той ще получава ъпдейти за Android и OneUI в продължение на четири години.

Всички модели от серията S22 използват и платформата за сигурност Knox Vault. Тя разполага с хардуерна защита за чувствителни данни като пароли и биометрика. Телефоните имат и нови функции за сигурност, включително на ниво ARM микроархитектура.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*