А1 подкрепя украинските граждани чрез безплатни телекомуникационни услуги и финансови дарения

Без да се замисляме приемаме свързаността си чрез технологиите за даденост – интернет, мобилен телефон, сателитна навигация, лаптоп, wifi. Докато не се случи немислимото – войната. „Хляб, покрив и приятел! Другото е суета.“ е казал народът. И свързаност. Без нея не можем да си представим живота и работата в 21 век.

Подкрепата има много лица и много участници. За А1 най-естествения начин да помогне е чрез дарение на своите услуги, с които осигурява връзка с най-близките, но и със света. Затова компанията първа стартира кампания в подкрепа на засегнатите от войната. Телекомът дари предплатени карти с включен 15 GB мобилен интернет. Картите са предоставени на Посолството на Украйна в София и на Столична община, които ги раздават чрез неправителствената организация „Мати Украйна“. Още от началото на военния конфликт телекомът осигури на своите клиенти в роуминг в Украйна безплатни разговори, кратки съобщения (SMS) и мобилен интернет, а за тези в България – 1 000 безплатни международни минути за срок от един месец.

А1 неведнъж е доказала своята позиция като социално отговорна компания и ще продължи да помага на хората в нужда посредством силата на технологиите. Не само компанията, но и нейните служители оказват подкрепа на засегнатите от войната чрез участие в кампанията за набиране на средства #ЗАДОБРОТО. Компанията създаде специална фондонабирателна страница в дарителския сайт „Платформата“, където всички служители могат да дарят бързо и удобно избрана от тях сума в полза на семейства от Украйна.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*