10 причини да си купиш смарт часовник

С постоянното развитие на технологиите смарт часовниците вече предлагат много повече предимства и са също толкова полезни, колкото и смартфоните. От това да отброяват крачките ни и да следят пулса ни, до това да проверяваме имейлите и съобщенията си, в днешно време часовниците правят много повече от това да показват времето. Те предизвикаха истинска революция в света на дигиталните технологии, а милиони души по цял свят вече се възползват от техните възможности. Ако вие сте от хората, които все още не са сигурни дали закупуването на смарт часовник си заслужава, заедно ще разгледаме 10 причини, с които да ви уверим, че те могат да направят живота ви далеч по-лесен.

Ако успеем да ви убедим в множеството предимства на тези устройства, можете да разгледате онлайн магазина на А1, в който да намерите различни модели смарт часовници, сред които и най-новите предложения на А1 – двата модела от флагман серията на Xiaomi – Watch S1 и Watch S1 Active, както и по-достъпния Redmi Watch 2 Lite, в който ще намерите много добро съотношение между цена и качество. Всички три модела на китайската компания предлагат над 117 тренировъчни режима, както и измервания на различни здравни показатели за феновете на активния начин на живот. С техния красив дизайн и дълъг живот на батерията, те са перфектният начин лично да се убедите в удобствата на смарт часовниците. Сега нека се върнем към десетте причини да си купите умен часовник:

Лесен достъп до нотификации

В забързаното ни ежедневие получаването на нотификации навреме, както и възможността да отговаряме на тях, е от изключително значение. Смарт часовниците правят това по-лесно от всякога, като ви уведомяват за нотификации, имейли, SMS-и и телефонни обаждания в момента на тяхното получаване. Не само това, но устройствата позволяват да отговаряте на тях директно от вашия часовник, без да е необходимо да ползвате смартфона си. По този начин можете да бъдете сигурни, че няма да пропуснете нито едно важно известие и че ще ги получавате точно навреме.

Помага ви да се фокусирате върху най-важните неща

Умните часовници са предназначени да ви помогнат да се фокусирате и да приоритизирате най-важните за вас неща. Устройствата позволяват да останете свързани със света около вас, като едновременно елиминират нуждата от това да следите телефона си непрестанно. Незабавното получаване на известия за обаждания, приложения, имейли и съобщения ще спести от времето, което прекарвате в ненужно гледане и скролване на приложения, и ще ви даде възможност да обърнете повече внимание на истински важните неща като семейство, приятели, работа, спорт и други.

Лесно слушане на музика, където и да сте

С вашия смарт часовник можете да излезете на разходка или пък да направите сутрешното си тичане, докато слушате музика от телефона си. Часовникът позволява да сменяте песните си, да регулирате силата на звука, да правите пауза и да подреждате плейлиста си, без да посягате към своя смартфон. Някои смарт часовници дори ви позволяват да съхранявате любимите си песни на тях и да ги слушате без наличието на телефон. Това ще ви спести главоболията от носенето на допълнителни устройства по време на тренировка или джогинг и ще направи слушането на музика далеч по-лесно.

Проверявате нотификациите си лесно, без да изглеждате невъзпитани

Постоянното проверяване на известията в телефона ви може да изглежда грубо или дори невъзпитано, когато сте други хора. Със смарт часовниците можете да хвърлите бърз поглед към вашия смарт часовник, за да проверите важно известие, без това да обижда хората, които са около вас.

Позволява ви да следите здравето си

Смарт часовниците насърчават здравословния живот, като ви предоставят множество възможности да следите здравните си показатели. Умните устройства, като например новите модели смарт часовници на Xiaomi, се предлагат с приложения, които следят съня, сърдечния ритъм, отброяват крачките ви, напомнят ви да се движите, когато отчитат дълго време на заседяване и редица други. Часовниците могат значително да подобрят вашето здравословно състояние, като ви подтикват да спортувате и да поддържате здравословен начин на живот.

Изглежда добре на китката

Няма как да говорим за смарт часовници и да пропуснем да споменем за техния впечатляващ външен вид. Смарт часовниците идват в най-различни дизайни и цветове, имат футуристичен външен вид и могат да бъдат идеален завършек към всеки един тоалет. С огромния избор на смарт часовници, които могат да се предлагат в квадратни и кръгли форми, вие имате разнообразие от опции, от които да изберете такъв, който да бъде комплимент на вашия стил и външен вид.

Щади батерията на телефона ви

Постоянното използване на вашия смартфон води до изтощаване на батерията. Вашият смарт часовник ви помага да намалите времето, което трябва да прекарвате на екрана и води до значително по-бавно изразходване на батерията. Въпреки че съществува хипотезата, че свързването чрез Bluetooth между смарт часовника и телефона също изтощава батерията, повечето от съвременните смарт часовници използват Bluetooth 4.0 – версия, която е щадяща за батерията на вашето устройство.

Лесна навигация

Получаването на навигация през вашия смарт часовник е далеч по-лесно и безопасно, от това да я гледате на телефона ви. Устройство ви позволява лесно да следвате указанията на GPS-a, които се изпращат до китката ви и ви показват накъде да се движите. Използването на смарт часовник за упътване в непознат град е далеч по-удобно от това да се взирате в екрана на смартфона, а и винаги намалява шансовете да го изпуснете и повредите.

Няколко опции за персонализиране

Смарт устройствата се предлагат с няколко забавни опции за персонализиране, които ви позволяват да променяте екрана на часовника си, според настроението си или в зависимост от събитие, на което присъствате.

Смарт часовниците няма да навредят на бюджета ви

Умните часовници станаха по-достъпни през последните години и всеки, който иска да получи такъв, със сигурност може да получи добър смарт часовник, без да се налага да отделя много средства. Въпреки че някои смарт часовници са по-скъпи от смартфоните, винаги можете да намерите правилния на достъпна цена според вашите възможности, както и такъв, който отговаря на ежедневните ви нужди.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*