Колко имейла получихте и изпратихте днес?

А можете ли да предположите колко общо са за цялата компания, в която работите? Според данни на EarthWeb през 2022 година всеки ден се изпращат средно 333,2 милиарда електронни писма в световен мащаб. Огромна част от тях са в бизнес контекст, тъй като от години имейл комуникацията се приема като основния канал за официална кореспонденция. Очакванията са през 2024 година броят на имейлите да нарасне до близо 361 милиарда дневно, според данни на Statista. Когато към многобройните електронни писма се добавят и останалите „създатели“ на данни – корпоративните ИТ системи, онлайн търговията, геймингът, социалните мрежи, то не е изненадващо, че ежедневно в света се създават 2,5 квинтилиона байта данни (2 500 000 000 000 000 000 байта данни).

Не само количеството, но и ценността на данните нараства

Независимо в коя индустрия развивате бизнеса си, количеството информация, която създавате и използвате всеки ден е един от най-ценните Ви активи.

Зад изпращането, получаването, обработването и използването на данните обаче всяка компания се нуждае от десетки или дори хиляди сървъри и специализирано IT оборудване. Броят им зависи от мащаба на фирмата и количеството информация, с която борави, но изискванията за съхранение на IT оборудването важат в пълна степен и за 10 и за 1000 сървъра. Важно е те да бъдат съхранявани в специално предназначено помещение. Необходимо е да е осигурено постоянно захранване и определени температура и влажност на въздуха. В противен случай подлагате на риск сигурността и работоспособността на техниката, а с това и на ценната информация, която се пази или обработва върху нея. Можете да подходите консервативно и да изградите собствени сървърни помещения. Но тогава ще се изправите пред предизвикателството да се наложи да направите сериозни инвестиции в специализирани помещения.

Ако собственият дейта център не е опция

Много компании избират вместо да инвестират в изграждане и поддържане на комплексна инфраструктурна система или да заделят офис помещение, което да отговаря на тези изисквания, да делегират тази дейност. Можете да разположите сървърната и комуникационна инфраструктура на компанията си в специално проектиран професионален център за данни, с какъвто разполага А1. В него е осигурено всичко необходимо за оптимална работа и сигурност на IT оборудването, а вие намалявате инвестициите в оборудване и поддържане на помещение и удължавате живота на IT техниката си.

Така освобождавате ресурс и можете да се съсредоточите върху развитието на основната дейност на бизнеса си. Грижите за IT оборудването и данните могат да бъдат поверени на външни експерти, като специализираните екипи в А1, която разполага с центрове за данни в няколко града в България. Услугата се казва А1 Data Center и с нея имате възможност да използвате ваши сървъри, за чиято коректна работа са осигурени най-подходящите условия. Наред с това Вие получавате и сигурен достъп до колокираните устройства. Можете по-добре да планирате разходите си по тези пера, тъй като те са фиксирани като месечна такса. Така се фокусирате върху основния си бизнес, докато А1 се грижи за IT оборудването.

имейла Колко имейла получихте и изпратихте днес? А1 Блог

Виртуализацията също е добър вариант

В случаите, когато сървърите, използвани в компанията Ви започнат да „отесняват“ или Ви предстои осъвременяване или подмяна на оборудването, е добре да обмислите и варианта за преместване на приложенията във виртуален дейта център. Такива възможности предлага услугата А1 Virtual Data Center (VDC), която включва множество виртуални машини, обслужващи обща бизнес система, комуникационна свързаност и защита на достъпа до тях чрез Next Generation Firewall. С нея можете да разчитате на гъвкава, високопроизводителна и надеждна IT инфраструктура. Този подход е подходящ и ако планирате внедряване на софтуер като SAP, ЕRP, CRM, електронни магазини с множество интегрирани програми и процеси, и нарастващи обеми данни. Важно е да имате предвид, че IT инфраструктурата е сертифицирана и одобрена от SAP за хостване на SAP, SAP Business One и S4HANA бази данни.

При изграждане на услугата разполагате с гъвкав избор на ресурси (vCPU, RAM, HDD, операционна система), според нуждите и изискванията на бизнеса Ви и можете да ги промените, в случай на необходимост. Инфраструктурата е скалируема и може да се развива в синхрон с нуждите на бизнеса. Процентът на гарантирано функциониране и поддръжка на системата от експерти на А1 си заслужава внимание – 99,95% на годишна база. Можете да разчитате денонощно и на проактивен мониторинг и управление на инциденти с времето за реакция до 30 минути.

Така няма да се налага да инвестирате в скъпо струващ хардуер и сложно лицензиране. Важно предимство е, че с наемането на виртуален дейта център за нуждите на бизнеса отпадат сериозни пера от бюджета Ви за разходи за електричество, климатизация и специализирано помещение за оборудването. Това дава спокойствие за сигурността на информацията и разполагате с ежедневен бекъп на данните за последните 7 дни, както и резервни копия за последните 2 седмици.

IT платформата, обслужваща услугата е в София, в центъра за данни на А1 и е напълно защитена от природни бедствия, аварии и достъп на неоторизирани лица. Допълнително можете да получите от А1 и помощ при инсталиране, управление и поддръжка на клиентската система и приложение.

Делегирането на специализираните IT дейности на висококвалифицирани и сертифицирани инженери от А1 със сигурност ще ви бъде от полза, за да можете да се посветите на основната си дейност. По този начин независимо колко имейла получавате на ден, ще можете да сте спокойни, че сте спестили много разходи и главоболия, а оборудването и данните Ви са в сигурни ръце.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*