От A1 до F1 – да преживееш емоцията на Гран При… с колега

Какво свързва A1 и Формула 1? Единицата със сигурност ни напомня за лидерството – в технологиите и изживяването, което предоставят. Високата скорост и топ постиженията за A1 не идват само от 5G ULTRA – групата, от която телекомът е част, традиционно подкрепя тимове в F1. През 2022 г. това е Red Bull Racing Honda.

Отборът има 9 победи до момента, като една е на Серхио Перес, а останалите 8 – на шампиона за миналата година Макс Верстапен.

Очевидно скоростите са в кръвта на A1, но те станаха още по-значими за двама от нашите колеги, които благодарение на работата си в компанията (е, и малко късмет), изживяха Формула 1 на живо в Шпилберг, Австрия.

формула От A1 до F1 – да преживееш емоцията на Гран При… с колега А1 БлогКак започва всичко?

Чрез проведена вътрешна игра в А1 Group двама колеги спечелиха възможността да посетят състезанието на пистата на F1, провело се в началото на юли в австрийския град.

Росица Чолакова и Елена Спасова от направление „Клиентски опит и удовлетвореност“ в А1 България се оказаха печелившите, на които много хора завидяха, разбира се благородно.

За цялата организация и пътуването изцяло се погрижи А1, а за късметлиите остана само да освободят няколко дни за едно от най-вълнуващите преживявания в живота им.

Емоции, споделени с колега

Помолихме дамите да заредят и читателите на нашия блог с положителни емоции, като разкажат повече за преживяването и това да си на няколко метра от най-бързите автомобили в света.

формула От A1 до F1 – да преживееш емоцията на Гран При… с колега А1 БлогНека започнем от самото начало – Росица е страстен фен на състезанието и винаги е подкрепяла своя фаворит сред пилотите, дори да е било само пред малкия екран. Елена пък се оказва най-изненаданият човек в цялата ситуация, защото не знаела, че Росица я е посочила за партньор в това пътуване, а и, както ни призна, не е била голям фен на състезанието – е, поне не преди да го посети на живо. Сега вече дори гледа филми, посветени на F1.

Роси ни споделя през смях как в няколко разговора е трябвало да убеждава Елена, че именно те са спечелилите, защото Ели не вярвала, че „магията“, както описват преживяването си, е омаяла точно тях. Двете приятелки работят рамо до рамо от дълго време и описват преживяването си като толкова специално не само заради възможността да посетят състезанието, но и защото са го споделили с приятел.

Най-скоростното преживяване в живота

Програмата в Австрия е натоварена, но изживяването и крайният резултат си струват – двата дни прекарват почти изцяло на пистата, където „всичко се случва толкова бързо, че дори не можеш да направиш снимка на състезателя, когото подкрепяш“, казва Роси и допълва: „Не можеш да си представиш, че е толкова голяма разликата от състезанията, които виждаш по телевизията и това, което чувстваш, когато си на пистата – има вибрации, които усещаш от трибуната при самото минаване на болидите, асфалтът сякаш трепери“.

формула От A1 до F1 – да преживееш емоцията на Гран При… с колега А1 БлогЕли обяснява, че „болидите развиват скорост от около 300 километра в час и правят пълна обиколка на пистата, която е с дължина от 4 километра, за по-малко от минута.“ Е, катастрофите също се оказват запомнящи се – една такава се случва точно пред Роси и Ели. Особено впечатлени са от това как въпреки зрелищния инцидент надпреварата не спира.

Дори след края ѝ емоциите не ги напускат – вълнението се оказва толкова силно, че когато състезанието свършва Елена се разплаква. Роси пък подкрепя още по-силно своя любимец сред пилотите – Луис Хамилтън. Двете колеги и приятелки успяват да сбъднат свои големи мечти и то с приятел, както и да открият нова любов и страст.

Седмици след състезанието настроението още ги държи и разказват с огромно вълнение на всички свои познати какво е да стоиш на трибуната до най-бързите автомобили в света. Определят възможността, която компанията им е дала като „изключителна“ и много мотивираща за работните им дни след това. Двете дават заявка, че ще си пробват късмета и в другите подобни инициативи, които компанията предлага във вътрешните информационни канали, пък кой знае дали няма да ви срещнем с тях отново.

#ВъзможноЕсТеб

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*