Има Надежда за Надежда

Тийнейджърката, която открито благодари на мама

„Благодаря ти, мамо, че вече 12 години се грижиш за мен,“ каза Надежда преди няколко дни. Eдва ли познавате много тийнейджърки, които биха казали нещо такова. А за други хора това вече граничи с фантастика. Но шестнадесетгодишната Надежда открито говори за подкрепата от майка си. Емоционалната връзка между двете е очевидна, въпреки трудната възраст, през която Надя преминава в последните години.

Когато човек премине първите 5 години от живота си в трудни и мрачни условия, явно се научава да цени любовта и уважението още повече. Надя живее с приемното си семейство вече 12 години и споделя, че приема строгостта, която приемната ѝ майка понякога проявява, като закрила от опасности.

Надя беше едно от близо 360 деца, които НАПГ и А1 подготвиха с раници, тетрадки и образователни пособия, за да започнат учебната година спокойни и усмихнати. Сред тях имаше първокласници и по-малки ученици, но и гимназисти като Надежда. Тя е ученичка в професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас, където тази година се проведе традиционният празник по случай първия учебен ден, който НАПГ и А1 организират за децата в приемни семейства.

Надежда Има Надежда за Надежда А1 Блог

Лъчезарна и усмихната, Надя разказа, че обича да чете, да слуша музика и да танцува. Най-запалено говори за тренировките си по баскетбол и плуване. Старае се да завърши успешно училище и обмисля към каква професия да се насочи след това. А междувременно в гимназията ще се учи да приготвя различни ястия – от миди по бургаски до кордон бльо.

Не са много тийнейджърките, които открито благодарят на мама. Но Надя знае, че спокойното детство през последните години е точно благодарение на приемната ѝ майка. Началото на живота ѝ не е било толкова радостно, но приемната грижа, за която работи НАПГ с подкрепата на А1, спасява мечтите и надеждите на деца като Надежда.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*