StepUp с А1: От търговски консултант до експерт “ICT решения и иновации” с Генади Милев

Генади Милев заема позицията експерт “ICT решения и иновации” в направление “Корпоративни продажби”. Започва в компанията като търговски консултант, като тогава не си и представя, че един ден ще работи това, за което е учил, а именно: Информационни технологии и софтуерно инженерство.

Той е от хората, които обичат предизвикателствата и динамиката, която носи работата в компанията. Определя се като човек с чувство за хумор, който се стреми да е сред най-добрите. В лицето на А1 България открива „Кариера с бъдеще“, защо – убедете се сами. 

Разкажи ни малко повече за себе си.

Казвам се Генади Милев, на 26 години, от град Перник. Завърших магистърската си степен с „Информационни технологии и софтуерно инженерство“ в Университета по библиотекознание и информационни технологии. Започнах професионалния си път в телеком сферата веднага след като завърших гимназия. Началото бе поставено в партньорската мрежа на Telenor (Internity), където успях да науча основите на търговията и комуникацията с клиенти.

Кариерата ми в А1 започна в магазинна мрежа като търговски консултант в град Перник. През тези години успях да се променя много, да се науча на дисциплина и професионализъм. Пораснах с компанията, научих много, запознах се с различни казуси, клиенти и мениджъри от всякакъв тип. През цялото това време моя опора и възпитател бе Милена Ликова – човек, който е истински пример за мениджър, приятел и пример за успешен служител. Всичко, което съм днес в компанията, дължа на нея.

Защо реши да смениш позицията си?

Ако трябва да бъда честен, преди години не съм се и замислял, че ще дойде ден, в който ще завърша образованието си и ще започна работа по специалността си. Мислех си, че моето призвание е в магазинна мрежа, но с времето разбрах, че мога да опитам да премина на следващото ниво и си казах: „Защо да не опитам?“, обичам предизвикателствата.

Защо избра да продължиш кариерата си в А1?

Основната причина да не сменя компанията бе тази, че ако човек наистина дава всичко от себе си, може да бъде оценен. Още си спомням как когато започнах работа в компанията, получих папка, на която пишеше „Кариера с бъдеще“ Убедих се от личен опит, че това не е просто надпис.

Какво те привлече в новата позиция?

Привлякоха ме разнообразието, корпоративната среда и динамичният работен ден. Той приключва сякаш неусетно, изпълнен със срещи с големи компании и клиенти, които си струва човек да познава. Още повече ме привлече фактът, че продуктите и услугите, които разработваме с ICT отдела, са изключително интересни и най-вече свързани с моето образование, което е страхотна комбинация.

След половин година работа в ICT отдела оправдаха ли се очакванията ти?

След половин година и процес на адаптация на новото място очакванията ми са напълно оправдани. Не съжалявам дори за миг, че днес съм тук и работя с истински професионалисти.

Защо смяташ, че избраха теб измежду всички кандидати?

Давам всичко от себе си, за да бъда максимално ефективен и полезен на екипа си. Силно се надявам това да е основната причина да заемам настоящата си позиция.

Как си представяш кариерата си в бъдеще/каква е следващата стъпка?

Представям си бъдещето си отново в А1, на текущото място, но на следващото възможно ниво – когато съм готов.

Нещо, което колегите ти може би не знаят за теб?

Това, което не знаят за мен е, че обичам да бъда сред най-добрите.

Нещо, което всички твои колеги знаят за теб?

Че съм човек с чувство за хумор, който обича да съчетава полезното с приятното.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*