Как да запазим своя смарт часовник красив и функционален за по-дълго?

Смарт часовникът вече е задължителен аксесоар за всеки човек с активен начин на живот и натоварен график. За разлика от традиционните часовници, тези „умни“ устройства изпълняват много от функциите, присъщи на смартфоните, но надграждат тези възможности с още екстри, които дори някои смартфони не притежават. Въпреки многото предимства на този тип технологични аксесоари обаче, смарт часовниците изискват внимателна поддръжка и грижа, за да ги запазим в топ форма възможно най-дълго.

Дръжте своя смарт часовник далеч от вода

Да, знаем – голяма част от новите модели смарт часовници са в по-малка или по-голяма степен водоустойчиви, но винаги е по-добре да ги щадим възможно най-много от сблъсък с природните елементи. Това правило е изключително важно при контакт на устройството със солена вода, особено когато „умният“ часовник има слот за SIM карта. Важно е да запомним, че обещаната от производителите водоустойчивост на устройството все пак се отнася за определен период от време и дълбочина на гмуркане, а понякога може вече да е компрометирана от случаен удар или одраскване на корпуса на устройството. Най-добре е да го свалите при плуване и гмуркане.

Внимавайте за драскотини и удари

Дисплеят на смарт часовника пази неговото ядро. Зад него се намират всички основни механизми, които карат устройството да работи така, както се очаква. Затова е много важно да сме изключително внимателни с екрана на нашия смарт часовник и да го пазим от удари и драскотини. Директен удар по дисплея може да доведе до неговото счупване или до цялостна повреда на часовника.

Редовно проверявайте за повреди и се доверете на експертите

За да сте сигурни, че смарт часовникът ви работи ефективно, е добре да го проверявате редовно за повреди. Ако намерите такива, препоръчваме да се доверите на експертите и да потърсите помощ от мястото, от което сте го купили, или от оторизиран сервиз. Желателно е да не се опитвате да сменяте части или да поправяте часовника сами.

Не забравяйте за каишката

Да, корпусът е изключително важен, но да не забравяме и каишката. Голяма част от смарт часовниците са с дизайн, който позволява смяната на каишката при износване, повреда или ако просто ни омръзне тази, която носим в момента. Можем да почистим самия корпус на часовника с чиста мека кърпа, която е навлажнена (но не напоена) с топла вода, като внимаваме много и го правим само докато устройството е изключено. При каишката нещата стоят малко по-различно и зависят от материала, от който е направена тя:

  • За метална верижка: Поставете малко паста за зъби или дезинфектант върху мека четка за зъби. Почистете верижката и изплакнете внимателно с топла вода. Накрая подсушете верижката изцяло с мека суха кърпа. Не използвайте сешоар с топла струя на въздуха.
  • За кожена каишка: Използвайте суха кърпа и избърсвайте каишката периодично. Избягвайте да държите часовника на места с висока влажност, защото кожените каишки абсорбират влага и миризми много лесно. По същата причина препоръчваме да не носите смарт часовници с кожени каишки докато спортувате.
  • За силиконова каишка: Почиствайте със сухи кърпички или с топла вода и микрофибърна кърпа. Важно е да не използвате препарати, защото могат да променят цвета на силикона.

Ами ако все още нямам смарт часовник?

Поддръжката на смарт часовник може да изглежда трудна, но всъщност изисква малко и лесни стъпки, с които можете да удължите функционалността и добрия външен вид на вашето устройство възможно най-много. Какво да правите обаче, ако още се чудите дали да си вземете смарт часовник? Първата стъпка е да разгледате нашето специално коледно предложение, с което можете да закупите един от избраните модели смарт часовници с до 70% намаление от А1. Селекцията включва модели от различни ценови класове, за да позволи на всеки да посрещне празниците с нов стилен и функционален аксесоар.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*