Новата серия смартфони Galaxy S23 на Samsung идва с професионална камера

Samsung спази традицията си и отново представи през февруари новото поколение на флагман серията при смартфоните си. Тази година серията има три 5G модела – Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra.

Samsung залага на изпитана стратегия – мощен хардуер и подобрения при камерата, за да привлече внимание към трите телефона. Те се възползват и от партньорството на корейския гигант с Qualcomm и Google, за да предложат още повече оптимизации при хардуера и софтуера.

В момента трите модела могат да бъдат поръчани предварително от А1 при специални условия и с много отстъпки. Смартфоните с 512GB памет се предлагат на цената на версиите с 256GB, а устройствата с 256GB на цената на 128GB. В допълнение, направилите предварителна поръчка ще получат и 200 лева отстъпка от цената на избрания смартфон. Не на последно място, ако вземете модел от серията S23 с 5G план Unlimited, ще получите 50% намаление от цената на плана за първите 12 месеца от абонамента.

Galaxy S23 Новата серия смартфони Galaxy S23 на Samsung идва с професионална камера А1 Блог

Ultra става своеобразен бранд

Samsung ще използва думата Ultra като своеобразен бранд за своите устройства от най-висок клас, при това не само смартфони, но и при лаптопите например. Очаквано, S23 Ultra привлича най-голямо внимание в новата серия.

Смартфонът е и с по-различен дизайн спрямо S23 и S23+, чийто корпуси са със заоблени ръбове. S23 Ultra е с по-остри краища и по-голям дисплей – 6,8-инчов QHD+ Edge с Dynamic AMOLED 2X матрица. Дисплеят е покрит с Corning Gorilla Glass Victus 2, като осигурява и динамично опресняване на картината до 120Hz.

Същото стъкло и панел се предлагат и от другите два модела. Разликата е, че те са с FHD+ резолюция, а S23 има 6,1-инчов дисплей, докато S23+ предлага 6,6-инчов екран.

Хардуерът се откроява с процесора Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy на Qualcomm. Той е оптимизиран от Qualcomm и Samsung специално за смартфона. Оперативната памет за първите два модела е 8GB, а за S23 Ultra ще предлага и версия с 12GB RAM.

Samsung казва, че новите модели ще са със значително по-голяма мощност. Обработката на данни е с 30% по-бърза спрямо Galaxy S22. А графичният процесор предлага 41% по-добра производителност в сравнение със своя предшественик. Невронният процесор на S23 също е обновен и предлага 49% до по-ефективна работа.

S23 е предвиден за големи натоварвания, като има и по-голяма „изпарителна камера“ за по-добро охлаждане на процесора. А S23 Ultra предлага и поддръжка на ray tracing технология за графична обработка. Чрез нея светлинните лъчи в игрите например се проследяват и генерират в реално време, което дава значително по-красиви и реалистични изображения и подобрява пресъздаването на атмосферата в игрите.

Galaxy S23 Новата серия смартфони Galaxy S23 на Samsung идва с професионална камера А1 Блог

Камера на професионално ниво

Основният акцент на S23 серията отново е камерата. При S23 и S23+ тя е еднаква, като е 50МР основен сензор, 12МР ултраширокоъгълен сензор и 12МР телефото камера с 3-кратно оптично увеличение. Предният сензор е 12МР.

S23 Ultra има още по-мощна конфигурация. Тя включва 200МР камера с Adaptive Pixel технология, 12МР ултраширокоъгълна камера, 10МР фотокамера с 3-кратно увеличение и F2.4 и 10МР с 10-кратно увеличение F4.9. Предната камера също е 12МР.

Технологията Adaptive Pixel позволява обединяване на пикселите на сензора в по-големи, когато се снима на слаба светлина например или се цели постигане на още повече детайли. В комбинация с двойната оптична стабилизация и увеличения ход на механиката, S23 Ultra може да снима във всякакви светлинни условия. Има и подобрен режим Nightography за нощни кадри, както и новият режим Astrophoto за снимане на нощното небе.

Изкуственият интелект на камерата също е подобрен, като може да разпознава по-точно обектите и да анализира и най-малките детайли, включително коса, очи. S23 серията може да прави и 4K записи с 60 кадъра в секунда и Super HDR качество, както и 8K видео с 30 кадъра в секунда. Поддържа се и RAW формат на снимките за професионална обработка.

Отворени към света

Серията S23 ще се отличава и с още детайли. Операционната система е Android 13 с One UI 5.1 на Samsung. Компанията казва, че телефоните ще получат по четири поколения с обновления на операционната система и до 5 години актуализации за сигурност. Това дава възможност на потребителите да използват устройствата си пълно ценно много по-дълго време.

А самите смартфони са сертифицирани от UL ECOLOGO за намалено въздействие върху околната среда. Устройствата използват увеличаващ се обем рециклирани материали за компонентите си. В това число влизат рециклиран алуминий, стъкло и пластмаса, която е произведена от изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки. Дори и кутията на смартфона е от рециклирана хартия.

Корпусите на смартфоните са с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост, за да могат да се използват почти навсякъде. Батериите им също са предвидени за по-дълга работа. S23 използва батерия с капацитет 3900mAh, докато тази на S23+ е 4700mAh. S23 Ultra има батерия 5000mAh, която запазва своята издръжливост въпреки по-голямата камера. S23 поддържа 25W бързо презареждане, а другите 2 модела – 45W. И трите могат да се зареждат и безжично чрез Fast Wireless Charging 2.0.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*