StepUp с А1: от дирекция „Обслужване на клиенти“ до “Инфраструктура на мрежата и фиксирани услуги”

Срещаме ви със Станислава Симова, която прави крачка от Back office към направление „Мрежа и услуги“, за да заеме новата си позиция – специалист “Техническо осигуряване на корпоративни клиенти”. Тя е един от хората, които излъчват позитивизъм и успява да го предаде на всеки, с когото общува. Кариерния си път в компанията започва преди почти 17 години. На пръв поглед случайната среща се превръща във важна част от професионалното й развитие, за която нямаме търпение да ви разкажем.

Разкажи ни малко повече за себе си.

Средното си образование завърших в прекрасния град Велико Търново със специалност „Счетоводство и контрол“. По времето, в което трябваше да избирам посока на висшето си образование, имах колебания дали да уча „Икономика“ във Варна и да продължа обучението си в тази област или да започна нещо различно. В крайна сметка избрах „Публична администрация“ в СУ „Св Климент Охридски“.

По време на студентските си години се запознах и с А1, оттогава минаха вече почти 17 години. Спомням си, че търсех работа, с която да си помагам по време на обучението си. Така, съвсем случайно, разбрах за форум за кариерно развитие, който се провеждаше в НДК и отидох да разгледам. Минавайки покрай представителите на А1 (тогава Мтел), спрях да изслушам представянето им и оставих автобиографията си. Неочаквано ми се обадиха за интервю – бях много изненадана, дори бях забравила, че съм дала CV-то си.

Така започна моята кариера в А1. Първоначално в дирекция „Обслужване на клиенти“, където започнах в Call Center-a, т.е. *88, след което се прехвърлих в Back Office, където бях допреди да поема настоящата си позиция. Всъщност, моята временна работа се превърна в постоянна. В крайна сметка реших, че тук ще продължи моят кариерен път и в бъдеще.

Към настоящия момент заемам позицията специалист “Техническо осигуряване на корпоративни клиенти” в направление “Мрежа и услуги”.

Защо реши да смениш позицията си?

Всичко се случва в точното време. Макар доста трудно да се решавам на промени, установих, че вече е дошло времето да започна нещо ново, да приема нови предизвикателства, да изляза от зоната си на комфорт. Дадох всичко, което можах на старата си позиция. Така предприех тази крачка, която ме кара да се чувствам горда от себе си и постигнатото до момента.

Защо избра да продължиш кариерата си в А1?

Както споменах и по-рано, моето намерение да поработя временно в компанията се превърна в решение да продължа тук кариерното си развитие. Една от причините е гъвкавостта, която компанията проявява към своите служители. Като водеща телекомуникационна компания, А1 дава богата палитра от възможности да се развиваш в различни области и да предизвикваш себе си.

От теб зависи да имаш желанието и упоритостта, за да избереш да се развиваш. Мисля си, че едно от нещата, които правят компанията различна, е именно възможността да правиш нови неща, да се развиваш в нови посоки, така че да имаш увереност в себе си и уменията си на специалист.

Станислава Симова StepUp с А1: от дирекция „Обслужване на клиенти“ до “Инфраструктура на мрежата и фиксирани услуги” А1 Блог

Какво те привлече в новата позиция?

Най-много ми харесва факта, че настоящата ми позиция е коренно различна от досегашната. Трябва да уча изцяло нови и непознати за мен неща. Това е голямо предизвикателство и възможност реално да разширя познанията си, да придобия нови такива. Тъй като до този момент нямах никакъв досег с тематиката на настоящата си работа, се възползвах от обученията в онлайн платформата ни eCampus, които ми бяха много полезни и интересни.

Ползвам ги дори и в момента и прилагам някои от научените там неща. Освен с многото новости, с които трябва да се запозная, работата е свързана и с доста комуникация с колеги от различни отдели. Нещо, което за мен не е ново. Затова, до известна степен, се чувствам в свои води, тъй като и преди ми се е налагало да комуникирам много и с клиенти, и с колеги.

След 1 месец време на нея, очакванията оправдаха ли се?

Както вече споделих, трудно правя промени. Имах доста притеснения от новото поле на изява, тъй като е доста различно и непознато. Поех риск, за който не съжалявам изобщо. Заслужаваше си! Попаднах в екип, който ми помогна да навляза бързо в атмосферата и новите си отговорности, което е безценно. Всички тук са отзивчиви и търпеливи към мен, което ми помогна да навляза бързо в материята и да не се притеснявам.

Това, което прави работата ми на специалист “Техническо осигуряване на корпоративни клиенти” специална, е координацията на процесите при изграждане и инсталиране на обекти на мобилна мрежа за корпоративни клиенти, като трябва да организирам всички звена, участващи в този процес. Правя оценки и анализирам прогнозни цени и срокове за реализация на обекти от мобилната мрежа, предложени за изграждане.

Защо смяташ, че избраха теб измежду всички кандидати?

Предполагам, че са видели в мое лице отговорен и съвестен служител. Също така, умея лесно да комуникирам, което е водещо в настоящата ми позиция. И не на последно място, желанието ми да уча нови неща и да се развивам.

Как си представяш кариерата си в бъдеще/каква е следващата стъпка? 

Тъй като от съвсем скоро съм на новата си позиция, в момента за мен е важно да се докажа и да оправдая доверието, което ми е гласувал моят ръководител, избирайки ме и давайки ми този шанс за развитие.

Нещо, което колегите ти може би не знаят за теб?

Аз съм много артистична личност. Обичам да пея и не пея фалшиво, танцувам, рисувам, творя и изобщо обичам всичко, свързано с изкуството. Обожавам да чета и предпочитам да се загубя в света на една книга, отколкото да изгледам един филм. И не на последно място, обожавам да пътувам. Вярвам в широко известната максима, че пътуването разширява мирогледа на човек и го обогатява.

Нещо, което всички твои колеги знаят за теб?

Че съм „морехолик“ (шегувам се). Знаят, че винаги могат да разчитат на мен за помощ и съдействие, че съм отговорен и съвестен човек, и винаги съм насреща за каквото и да е било. Обичам да съм полезна и да помагам с каквото мога. И всъщност, наистина всички знаят, че съм пристрастена към морето. 🙂

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*