Великден в А1, посветен на доброто

Да зарадваш семейство, че детето им с различни възможности ще получи нужните сесии по рехабилитация.  

Да привлечеш студент с педагогически профил да стане част от мотивиран учителски колектив.  

Да помогнеш на възрастни хора в обезлюдени села.

Да подадеш ръка на лапа в нужда.  

Да допринесеш за опазването на биоразнообразието и съхранението на застрашени от изчезване видове.

Това са само част от каузите на организациите от вътрешната програма за дарителство на работното място, които бяха представени пред колегите в А1.

Няколко дни преди началото на Страстната седмица в А1 организирахме „ВеликДен на доброто“ – еднодневно събитие, посветено на редовното дарителство и доброволческите инициативи в компанията. В него се включиха стотици колеги и всеки от тях имаше свободата да подкрепи кауза по свой избор. Едни избраха защитата на животните, други образованието на децата в България, трети припознаха подкрепата за по-добро детско здравеопазване, а някои подадоха ръка на възрастни хора в нужда или допринесоха за опазването на природата у нас.

ВеликДен на доброто Великден в А1, посветен на доброто А1 Блог

Какво се случи?

„ВеликДен на доброто“ събра на едно място 9 организации, като всяка се представи със свой щанд с продукти, изработени от социалното предприятие или от доброволци. Пазаруването на артикули с кауза продължи и онлайн в платформата Darpazar.

Някои колеги пък избраха освен да пазаруват и да приготвят вкусни домашни неща, които да дарят безвъзмездно в полза на инициативата. Независимо начина всички каузи намериха подкрепа в лицето на екипа на А1, а равносметката в края на деня беше 8 000 лв.

ВеликДен на доброто Великден в А1, посветен на доброто А1 БлогПо-значимо за реализиране на дългосрочните проекти на организациите обаче е привличането на нови дарители и задържането на настоящите. Именно това беше основната цел на ВеликДен в офиса –да предоставим възможност на представители на каузите лично да разкажат какво са постигнали с дарените от екипа ни средства и така да гарантират още по-голямо доверие към своята мисия, а на колегите да научат  от първо лице всичко за редовното дарителство и доброволчество в А1. Фондация BCause и TimeHeroes освен, доверени партньори на А1 в тези програми бяха основните лица по време на „ВеликДен на доброто“ с мисия  да запалят присъстващите по социалните инициативи, като им разказаха за постиженията на екипа дотук и за това какво предстои.  Организираният онлайн стрийминг на срещите даде възможност на колегите от цялата страна да проследят представянията.

ВеликДен на доброто Великден в А1, посветен на доброто А1 БлогПролетното настроение на нашия „ВеликДен на доброто“ беше гарантирано от децата от детската градина на А1 – „Funky Monkey”, които откриха събитието с тематичното представление за детския прочит на доброто.

Защо точно 9?

Общото между всички участващи 9 организации е, че те стоят зад каузите в нашата вътрешна програма за редовно дарителство директно от заплатата. Колегите даряват ежемесечно за лично избрана кауза определена сума, с което я подпомагат дългосрочно и устойчиво.

Екипът на А1 благодари на Animal Rescue, Dare2Care аnimals, Българска Фондация „Биоразнообразие“, Българско дружество за защита на птиците, Резиденция Баба“ на Фабрика за идеи, Дневен център „Тацитус“, фондация „Нашите недоносени деца“, фондация „Заедно в час“ и Фонда за лечение и рехабилитация на деца и стипендиите „Готови за успех“ на фондация BCause.

Към момента между 10 и 15% от колегите в компанията чрез месечни дарения помагат на тези организации с принос към детското здравеопазване, образованието, помощта за възрастните хора, опазването на природата и защитата на животните. Промотирането на програмата сред екипа през миналата седмица обаче доведе още десетки нови дарители, с което увеличихме и общата сума за месечни дарения. И макар доброволческите акции в компанията да не са страдали от липса на присъствие, след ВеликДен-а вече постъпват нови заявки за доброволци в предстоящите акции, с което си поставяме и по-амбициозни цели за напред. За пореден път си доказахме, че можем да #ПомагамеЗА1, а дарителството и доброволчеството са припознати от хората като ничин  всеки от нас може да помогне за положителната промяна на средата около нас.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*