Step Up с А1: от кол центъра до младши инженер

Представяме ви Анна Боева, която смело чертае кариерния си път. Тя е от хората, които постоянно се учат и избират да са главен герой в собствената си история. Тя е част от компанията вече 15 години, преминава през кол центъра и Back Office-а ни, а днес заема позицията младши инженер в направление „Мрежа и услуги“.

Разкажи ни малко повече за себе си.

Завърших средното си образование в испанска езикова гимназия в София. След това продължих обучението си в Университета за национално и световно стопанство със специалност „Политология“.

По това време реших да кандидатствам по обява за позиция в кол центъра на А1, тъй като предлагаше гъвкаво работно време и така можех да го комбинирам с лекциите си. Получих обаждане, преминах през няколко интервюта, бях одобрена и оттогава, вече 15 години, съм част от голямото семейство на А1. Така придобих незаменим опит в комуникацията с различните типове хора, което е едно от най-важните неща, които научих.

След това станах част от екипа на Back Office. През тези години се научих на гъвкавост и динамика, тъй като се налагаше да комуникирам както с колеги, така и с клиенти и беше важно в крайна сметка всички страни да останат удовлетворени от постигнатото. Научих се и на екипна работа, която е от ключово значение за постигането на отлични резултати.

Днес съм младши инженер в екип “Осигуряване качеството на фиксираната мрежа”, част от направление „Мрежа и услуги“. Изключително съм щастлива, че имам възможността да следвам това, което ми е интересно, и да бъда част от новия си екип.

Защо реши да смениш позицията си?

От доста време имах желание да започна да се занимавам с по-техническа работа и дори от две години съм курсист в един от софтуерните университети.

Реших, че е време да изляза от зоната си на комфорт и да опитам нещо напълно ново и различно за мен.

Видях обявата и си казах: „Защо да не пробвам?“. Все пак, който не рискува, не печели. 😊

Защо избра да продължиш кариерата си в А1?

За толкова години в А1 винаги съм чувствала сигурност. Компанията е един от лидерите на пазара. Харесва ми, че се ангажира с много и различни социални дейности, не спира да се развива и е винаги в крак с новите тенденции.

В компанията получавам опора и подкрепа, което е много важно за мен. Тя предоставя възможности за развитие, стига да имаш куража да опиташ.

Какво те привлече в новата позиция?

На първо място ми харесва, че е нещо напълно ново за мен, непознато, но в същото време много интересно. Харесва ми, че работя и в международна среда, с колеги от другите държави, в които оперира А1.

Имам какво още да уча и за целта ходя на обучения от Клуба на знанието, които са ми много полезни – преминах курса „SQL за начинаещи“, както и обучение за изкуствения интелект и как той помага в днешния свят на дигитална трансформация.

Преминах и обучение по финанси за нефинансисти, което ще ми е от полза за работата, свързана с поръчките на услуги в екипа, а и в дирекцията като цяло.

В онлайн платформата ни за обучения – eCampus, преминах доста курсове за видовете мрежи и свързаността на фиксираните и мобилни устройства, които са ми от голяма полза.

Всеки ден научавам по нещо ново, което е прекрасно!

Анна Боева Step Up с А1: от кол центъра до младши инженер А1 Блог

След четири месеца на нея, очакванията оправдаха ли се?

Смея да твърдя, че очакванията ми са напълно оправдани. Чувствам се много добре. Работата ми харесва, започнах да навлизам в материята. Имам страхотни колеги, които много ми помагат. Благодарение на тях всеки ден научавам нещо ново.

Вече активно се включвам в тестването на различни видове мобилни устройства, смарт часовници и таблети, което е много интересно – аз съм сред от първите, които имат възможността да изпробват новите модели преди да излязат на пазара.

Като служител с опит от Back Office-а, имам познания с програмите SAP и CRM, поради което се включвам и в административната работа на дирекцията със заявяване на поръчки, подновяване на договори и приемане на получените услуги. Работата предполага да комуникирам с колеги от други отдели, които споделят знанията си с мен, а това е безценен опит.

Част от задълженията ми включват и идентифицирането на потенциални проблеми на устройствата – например, с операционната съвместимост, изготвянето на доклади и сравнителни анализи за тестваните устройства и още много, все интересни неща.

Защо смяташ, че избраха теб измежду всички кандидати?

Предполагам, защото видяха в мое лице позитивен и отговорен човек, който има желание да се развива и да учи нови неща.

Също така, като дългогодишен служител на А1 съм запозната с повечето системи за работа и с организационната структура на компанията, което също е предимство.

А може би и за цвят в екипа, който беше изцяло мъжки. 😊

Как си представяш кариерата си в бъдеще?

Все още е много рано да планирам. Първо искам да се науча на всичко, свързано с новата ми позиция, тъй като има много нови за мен неща. Записах се и на курс по софтуерно инженерство, защото смятам, че ще ми помогне за настоящата ми позиция и ще надгради знанията ми.

Нещо, което колегите ти може би не знаят за теб?

Харесвам историята, особено тази за древните цивилизации. Дори исках да стана археолог – женския вариант на Индиана Джоунс. 😊

Нещо, което всички твои колеги знаят за теб?

Като цяло – обичам живота и черпя с пълни шепи от него. Позитивен и усмихнат човек съм, на моменти леко притеснителен. Винаги търся доброто. Обичам да помагам и съм насреща при нужда. Обожавам да пътувам заедно със семейството и приятелите си и да откривам нови кътчета – както тук, в България, така и по света.

 

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*