10 години приятелство между ЧДГ „Funky Monkey” и А1

Летният сезон за голяма част от хората означава планиране на почивка, за родителите на деца в предучилищна възраст, обаче, топлите месеци са периода за подготовка за предстоящото първо постъпване в ясла или детска градина от есента. През това време по-ангажирани с мисли и задачи от децата са техните родителите. Коя детска градина да изберат и ще приемат ли детето? Ако все пак го приемат, удобно ли е мястото? Как ще пътуват родителите и кой ще го взима? Лесно ли ще се адаптира малкият човек с новото място? И още куп други въпроси изникват в главата на мнозина притеснени родители.

На много от тези въпроси обаче родителите в екипа на А1 вече са намерили отговора и притесненията за тях за напълно излишни. За радост на всички тях, но особено на тези, които са базирани в централния офис на компанията, А1 разполага с детска градина. От създаването и досега през нея са преминали над 500 деца между 1 и 6-годишна възраст. ЧДГ „Funky Monkey” A1 работи от юбилейните 10 години, като самата корпоративна детска градина е създадена дори и по-рано – още през 2009 г.

Но какво прави родителите в А1 толкова спокойни?

Практичните причини са ясни – непосредствената близост до работното място, което спестява време за път и дава спокойствие на родителя, че детето е една ръка разстояние през целия ден. Корпоративна детска градина е може би най-добрият вариант за колегите, живеещи в столицата, чиито деца не са приети в държавните детски градини и ясли, защото там традиционно местата не са достатъчни за всички желаещи. Другото предимство идва, в случай че майката пожелае да се върне на работа още след първата година майчинство, но иска да е сигурна за грижите за своето дете. Освен това градината работи целогодишно, включително през всички летни месеци, което не налага на родителите да търсят допълнителни места за отглеждане и обучение на своето дете, да планират отпуск или гледане от баба съобразно летните почивки на градината.

Отвъд практичните причини, обаче, всеки родител иска да даде най-доброто на своето дете и това се отразява и при избора на детско заведение. Ето защо отличната грижа за децата, която подсигуряват Funky Monkey и А1, всъщност е в основата на избора на колегите. Тя се потвърждава от изпробвани през годините методи и похвати на работа, които превръщат времето в детската градина във вълнуващо преживяване.

Funky Monkey А1 корпоративна детска градина 10 години приятелство между ЧДГ „Funky Monkey” и А1 А1 Блог

Нина Неделчева-Георгиева от “Корпоративни комуникации” заедно с нейната дъщеря – Екатерина, и Габриела Илиева от “Човешки ресурси” в А1 по време на традиционния годишен панаир в детската градина

Безспорен факт е, че през годините на колаборация с Funky Monkey няма неудовлетворени от осигурената детска грижа родители, а напротив – похвалите се чуват постоянно. Това потвърждава и Габриела Илиева, старши експерт в „Човешки ресурси“, която оперативно отговаря за връзката на родителите с градината, поддръжката на базата и изобщо управлява съвместната работа между А1 и „Лудите маймунки“. Габриела споделя, че за 14-те години, в които корпоративната детска градина съществува е имало случаи колеги-родители да отпишат децата си от градината, за да ги запишат в друга по-близка до мястото, където живеят. След няколко месеца в „новата“ градина обаче се оказва, че детето предпочита да се върне във Funky Monkey, и тогава търсим вариант това да се случи. Това ни показва, че наистина обучението и грижата в нашата градина са на много високо ниво и колегите са доволни.

Нина Неделчева-Георгиева, експерт „Корпоративни комуникации“ в А1 и родител на Екатерина на 6 г. от група „Откриватели“, ни разказа техните впечатления от корпоративната градина. „Широката усмивка на Катето, когато влиза при приятелите си в градината и накрая на деня, когато я прибираме от Funky Monkey, както и развълнуваният и поглед при всяка репетиция вкъщи какво точно ще пее или разказва на предстоящ в градината празник, са достатъчно красноречиви за оценката на детето. Към очевидните удобства за мен като родител да имам детска градина точно до офиса можем да добавим разбирането и грижата на учителите и възпитателите към детето и нас като родители. А отличната подготовка на дъщеря ми с умения за предстоящото постъпване в 1. клас до в голяма степен се дължи именно на забавния начин, по който се подготвят за четене и писане в детската градина на А1.“

Какво отличава корпоративната детска градина на А1?

Funky Monkey A1 ежегодно се посещава от около 80 деца на служители, разпределени в четири възрастови групи, включително яслена такава, която е изнесена в отделно крило. За децата се грижат 18 учители и възпитатели, и всички те се радват на уютни и просторни закрити помещения за учене, игри, хранене и сън, разположени на над 500 кв. м. Сградите се допълват от още 500 кв. м. дворно място, оборудвано с модерни съоръжения за игра.

Срещаме се със Станимира Винарова, която е директор на градината на A1, за да ни разкаже от първа ръка с какво впечатляват родителите и как задържат вниманието на децата.

Funky Monkey А1 корпоративна детска градина 10 години приятелство между ЧДГ „Funky Monkey” и А1 А1 Блог

Станимира Винарова, директор на “Funky Monkey A1”, с обръщение към родителите и децата в детската градина

„Всяко дете предпочита да се учи чрез експерименти на практика – най-устойчиво е това, което научаваш чрез лични преживявания. Затова в нашите занимания включваме градинарство, готварство, научни експерименти за деца, че дори и еко занимания.“ И продължава: „За нашите малчугани сме избрали отворения тип обучение, при което посещаваме места, различни от градината – например зоопарка, ботаническата градина, разнообразни ферми, музей и други. За по-малките деца организираме куклени театри в градината, а по-големите се стараем да ги запознаем с различни професии по интересен начин. В градината регулярно имаме сесии по йога и танци, както и ежеседмични уроци по английски език. Това са само част от заниманията, чрез които насърчаваме любознателността, стимулираме развитието на речта и помагаме на малките да започнат да откриват света и заедно да поставим основите на тяхното бъдещо развитие в него.“ За да разкрият на децата важността на това да бъдеш емпатичен и да им помогнат да се превърнат в добри хора – едно от най-значимите неща днес, педагозите организират различни инициативи в полза на обществото. Чрез активното включване на децата, учителите възпитават у тях ценности като оказване на помощ на тези в нужда и им напомнят, че не трябват много усилия, за да направиш добро – добра дума, подарена рисунка или дарена вещ са сред малките жестове, които променят света, който самите те предстой да откриват.


Общата инвестиция на А1 в детската градина и яслената група досега е над 1 милион лева. Благодарение на подкрепата от компанията, но и на професионалистите, които вече 10 години извървяват първите стъпки с нашите деца, Funky Monkey А1 не спира да се развива. Целите на компанията и на персонала на градината са заедно да продължат да предоставят обучение според най-високите стандарти, а всеотдайната грижа да остане такава, каквато я познаваме и за напред. Така и родителите, и децата, от своя страна, ще могат да продължат да се наслаждават на следващите лета, спокойни, че Funky Monkey ги очаква!

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*