Apple iPhone 15 Pro идва с амбицията да е най-добрият смартфон досега

Всеки производител на смартфони винаги представя новия си флагман с думите, че това е най-добрият модел от серията досега. Apple не прави изключение, но тази година с новия iPhone 15 Pro и 15 Pro Max, компанията използва още по-дързък и амбициозен език за описанието на тези модели.

Apple е уверена, че многократната употреба на „най“ за множеството характеристики за новите топ модели на iPhone ще бъде доказана от фактите. Смартфоните идват със същия размер на дисплеите си като предишните модели – 6,1 и 6,7 инча. Те са толкова и за iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

Разбира се, Pro и Pro Max версиите ще имат най-мощните версии на хардуера и на всички компоненти, като обикновено те привличат и най-голям интерес. Всеки аспект на новите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max е преработен в посока на постигане на най-добрите резултати и спецификации.

iphone15 Apple iPhone 15 Pro идва с амбицията да е най-добрият смартфон досега А1 Блог

Здрав и мощен

iPhone 15 Pro и 15 Pro Max използват корпуси от титан, който е с ниво на качеството, сравнимо с това в авиацията и космонавтиката. Това го прави много по-лек но и здрав. Apple казва, че използваният титан е същият като за космически апарати, като е един от най-здравите налични и същевременно прави модела най-лекия Pro досега. Корпусът от титан е допълнително подсилен със специален термомеханичен процес, като чрез него е добавен и 100% рециклиран алуминий за рамката. Това позволява и по-лесна подмяна на задния стъклен панел при повреда.

Освен това смартфонът използва процесора A17 Bionic. Той е изцяло преработен, като предлага с 10% по-бърза производителност. Невронният модул е два пъти по-бърз, а графичният процесор е с 20% по-ефективен. Чипът има хардуерно ускорение за ray tracing технологията и според Apple ще предложи най-добрия гейминг на мобилно устройство досега и производителността му ще може да конкурира дори преносими конзоли.

iphone15 Apple iPhone 15 Pro идва с амбицията да е най-добрият смартфон досега А1 Блог

Професионални камери

Очаквано, камерите също са преработени и подобрени. Двата модела разполагат с „еквивалента на седем професионални лещи, благодарение на A17 Bionic. Основната камера е 48МР, като е направена само за Pro моделите. Тя ще снима в 24МР с високо качество на детайлите и практичен размер на готовите файлове. Ще се поддържа и ProRAW режим . Pro Max ще има 5-кратно оптично увеличение със 120mm. Тя е с нов дизайн за оптична стабилизация и автофокус, като според Apple това е най-сложната и добра система на компанията за оптична стабилизация досега.

Двата модела ще предложат нов режим за портретни кадри, който автоматично улавя максимум информация в кадъра и позволява на потребителя в последствие да превърне снимка в портрет през приложението Photos. Ще могат да се модифицират множество аспекти на кадъра, включително място на фокуса. Нощният режим също е обновен и подобрен, като използва и LiDAR скенер за максимум прецизност. Има и нов Smart HDR режим, като компанията обещава и най-доброто качество на видеото при смартфоните.

iphone15 Apple iPhone 15 Pro идва с амбицията да е най-добрият смартфон досега А1 Блог

Повече свързаност

Една от важните промени във всички модели на iPhone 15 е преминаването към USB-C порт. Вече няма да се налага да се използва специално зарядно само за iPhone и ще е съвместимо всяко за USB-C. Освен това потребителите ще могат да зареждат iPhone, iPad, MacBook и AirPods 2 Pro с един и същи кабел.

Pro моделите поддържат и USB 3 с 10Gbps пренос на данни, което е с 20 пъти по-бързо спрямо предишните поколения. Pro моделите използват и ultra Wideband чип, което позволява на два съвместими модела да се свържат помежду си на 3 пъти по-голяма дистанция. Смартфоните поддържат и Wi-Fi 6E и MagSafe с Qi2 безжично презареждане.

Те ще използват и новата операционна система iOS 17 с множество актуализации на всички основни приложения. Смартфоните са направени и с повече мисъл за околната среда. Те правят нова стъпка в целта на Apple всички устройства на компанията през 2030 г. да са въглеродно неутрални – от началото на дизайна, до пристигането им в магазина и използването им от потребителя. Сред някои от основните промени в това са повече рециклирани материали в самите телефони, както и 99% от опаковките вече са от фибри. Целта на Apple е през 2025 г. напълно да премахне всякаква форма на пластмаса от опаковките на продуктите си.

Предварителните поръчки за iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще започнат на 15 септември в 15:00 часа на A1.bg.

Още по темата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*